Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Man blir aldrig fri i från cancer….

6 kommentarer

I dag kom då svaret som antingen kunde få mig att falla handlöst eller helt få upp mig ur dödsångestens djupa dal. Misstänkte i veckan att min läkare hade ringt eftersom displayen visade anonymt nummer som ej går att ringa tillbaka på. Men eftersom jag själv hade patient då det surrade i fickan tog jag aldrig upp telefonen och svarade. Sen dess har jag gått runt och fingrat på telefonen i hopp om att den skulle ringa och väcka mig ur ovissheten och det ångestfyllda grubblandet. Metastaser eller inte, det var frågan…..

I dag låg det ett brev i brevlådan. Man hinner tänka tusen tankar innan man öppnar. Samtidigt som man ju någonstans i bakhuvudet vet att de inte skickar dåliga besked per post, så vågar man ändå inte ta för givet att det som står ska vara bra. Känslan när man läser de rader som säger att ”Magnetröntgen var normalt”, är obeskrivlig. Glädje, lättnad, hopp om framtid, förlamande trötthet efter flera dagars anspänning, skratt, gråt…allt blandas i ett enda virrvarr av känslor och man är så oändligt tacksam att man fått mer tid.

På Måndag gör jag Mammografi och Ultraljud pga indragningen i op-området som jag berättade om förut. Sen börjar det om. Några dagars psykisk terror igen innan de hör av sig. Men förhoppningsvis får jag preliminärsvar redan efter undersökningen. Det har jag fått de flesta gånger hittills. Inte som vid generell mammografiscreening, när svaret skickas hem.

Visar sig det svaret också vara bra, så kan man vara glad och lycklig, känna tillförsikt och njuta av livet……ett tag….tills man får ont eller ser något någon annan stans som måste kollas, eller fram till de regelbundna återbesöken och kontrollerna. Då när allt kommer över en igen. Då skräcken, rädslan och dödsångesten återigen tar ett stadigt tag och kväver den glädje och lycka man för ett tag känt. Den bekanta väntan på nya svar, och nya ansträngningar att kravla sig upp över kanten och blicka ut över livet….ända tills….ja och så håller det på.

En cancerdrabbads fortsatta liv, skulle jag vilja påstå, går i cirklar med ett hyfsat normalt liv emellan men alltid med cancer i bagaget. Aldrig riktigt fri från tanken eller rädslan att du ska drabbas igen och att det då inte ska gå att behandla….

Du får aldrig tillbaka det där självklara och sorglösa livet….det finns numer alltid en plan B…

Men ikväll är det någon som  gläds åt dagens underbara besked att hela ryggen och levern är friska, och i natt finns det en som sover gott…

Go´natt!

 

hope

6 tankar om “Man blir aldrig fri i från cancer….

 1. Underbart besked-grattis till det! Kände så igen mig i din beskrivning- precis så är det. Blev så berörd av dina ord, för du satte dem på pricken, som det känns. Kram

  Gilla

 2. Men så skönt det måste kännas! Håller tummarna att även mammografin och ul går bra så du kan fira jul och hela baletten med lätt hjärta!
  Kram

  Gilla

 3. Skönt med ett positivt besked.
  Hoppas du fick sova riktigt gott!
  Kram

  Gilla

 4. Lycka till och hoppas du får en god nattssömn ❤

  Gilla

 5. Så underbart skönt!!!! Härligt att svaret var som det var! Hoppas nu att du får en riktigt fin helg! Kram

  Gilla

 6. Så skönt att få så bra positiva besked, känslan som du beskriver är så sann, den går inte att beskriva!
  Du kommer sova gott inatt:))

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s