Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

11/4 ett datum med både sorg och glädje…..

2 kommentarer

Tänk, idag den 11 April är det precis tre år sen jag fick min cancerdiagnos. Dagen då livet förändrades för alltid och ingenting någonsin skulle bli som förut. Hur är livet nu då? Jo jag tackar….rätt ok! Får svackor av panik inför tanken på återfall och dödsångesten gör sig påmind i egen hög person emellanåt, men annars är det rätt ok. Inga större krämpor. Medicinen som jag ska äta i tio år talar sitt tydliga språk helt enligt bipacksedeln, med ledvärk, värmevallningar och andra diverse krämpor flera gånger i timmen såsom yrsel mm men det är ju förväntat och håller det cancerhelvetet borta så är det ju en baggis att leva med! Coul’d be worse om man säger så!

Annars har dagen 11/4 idag bjudit på stor glädje då äldsta dottern återigen erövrade toppen av prispallen med sin parkompis i Hiphop par, och fick i och med det behålla sin ranking som etta i Sverige. De var redan innan uttagna pga sin rankingetta, att få representera Svenska landslaget i Hiphop i Polen i Juni, men fick i och med dagens vinst också behålla sin rankingplats! Det var deras mål även om de redan var uttagna, och det lyckades de ju med med bravur.

IMG_7186

Vad som mer är nytt på fronten är att vi i påskas lyckades köpa soffa till fritidshuset och hänga upp lampor och hyllor i köket där!

IMG_7117

IMG_7118

 

Riktigt nöjd med resultatet!

Maken är nu där uppe och tar rätt på alla löv han blåst ihop med den nyinförskaffade lövblåsen…vilken fantastisk maskin! Sedan har han också spacklat Mellandotterns rum inför målning, allt medan jag förlustat mig på Äldsta dotterns Hiphoptävling, Mellandottern varit på Bio i stan och Lillfia framför Starstable på datorn.

Men jag tycker faktiskt det är ganska skönt att vi alla gör olika saker på olika håll ibland. Nu har vi ju umgåts hela Påsken allihopa, så det känns skönt att göra olika saker. Jag har ett rätt stort behov av att få vara ifred och älskar att vara ensam. Det behovet är långt ifrån tillfredsställt, så jag njuter av de tillfällen som bjuds. Skrattar lite för mig själv när jag hör äldsta dottern uttrycka sin förkärlek för att vara ensam och gärna stänger in sig på sitt rum. Känner så igen mig själv. Men svårt som fru och trebarnsmor att bara stänga in sig!

Men nu ska jag nog passa på att ”stänga in” mig. Maken är i Dalarna, Lillfia har fullt upp vid datorn men går snart och lägger sig. Mellandottern har kompisar hemma och kör Wii i vardagsrummet och Äldsta dottern har också en kompis hemma fast i sitt rum. Så nu är det läge!

Ha en skön kväll!

 

2 tankar om “11/4 ett datum med både sorg och glädje…..

 1. Jag har oxå haft behov av ensamtid genom hela mitt liv.
  När jag var gift och barnen var mindre så fanns det naturligtvis aldrig tid för det.
  Sen jag skiljde mig och bara har barn varannan vecka så har jag all tid i världen.
  Jag har mer än nog av ensamtid så nu längtar jag ständigt efter veckorna med Mini.
  Som det kan bli!
  Ha en toppendag fina du!
  Kram

  Gilla

 2. Vilken kämpe du är Therese! Positiv trots motgångar och läkemedel som kan ta musten ur en…
  Hoppas du haft en fin vecka och att det blir bättre med tiden när det kommer till medicinen.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s