Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

…..och så liter mera!

2 kommentarer

Så nu har jag semester, så skönt! Nu ska jag läsa böcker och laga god mat och bara njuuuuta  😉

Även om man önskar det vore lite varmare så är det ändå skönt att vara ledig! Har just vinkat av Mellandottern som ska till Fårö på Konfirmationsläger i två veckor. Är helt övertygad om att hon kommer att få det helt underbart. En av ledarna är till vardags assistent åt en 8-årig flicka med Diabetes och kunde allt om det, så jag känner mig helt trygg om något skulle hända, så skönt. Man kan ju liksom inte låta bli att oroa sig annars. Diabetes är ju liksom inte att leka med. Men jag är ändå så glad att hon är med och gör saker precis som alla andra i den åldern.

Jag fortsätter väl då berätta om de senaste händelserna här i familjen.

Efter SM-helgen var det dags att skicka i väg Mellandottern till Alicante. Hon åkte dit med spanskagruppen i skolan. Man får åka till det land vars språk man läser och skolan betalar. Kostar oss bara 300:- och matpengar, men äta skulle hon ju gjort hemma också! Så jag betecknar det som gratisresa!

Hon köpte med sig fin present hem till mig!

IMG_7765

Favoritoliverna och fin blus!

IMG_7755

Snapchat från henne!

Sen dags för en showhelg med dansskolan. 12 shower där äldsta dottern medverkade i alla och de två andra i sex av dem. Jag roddade tävlingsdansarnas café och höll i de trådarna. Så jag typ checkade in på Teatern på Fredagen kl 15 och ut på Söndagen kl 20.

Äldsta dottern har nu gått ut dansskolans danslinje, som varit på kvällstid i tre år. Kändes lite vemodigt att hon showade med dem för sista gången. Men ser fram emot att se henne i andra danssammanhang. Hon ska också jobba som receptionist på dansskolan i höst.

IMG_7776   IMG_7871

IMG_7872   IMG_7864

Mellandottern gjorde också audition till samma Danslinje som storasyster just gått och kom in. Så bra gjort! De var bara tre som klarade det. Stort Grattis till henne och jag vet hur mycket hon kommer utvecklas som person och dansare. Det kommer bli helt fantastiskt utvecklande för henne att gå där. Härligt att få gå vidare dansmässigt efter många år i samma grupp! Man ser vilken nytändning och energi hon fick av att komma in och ser så fram emot hösten.

Äldsta dottern har varit i Polen och tävlat i Hiphop EM. De placerade sig som bästa svenskar på en plats 11 av 72 tävlande par! Grattis igen tjejer, så bra gjort!

IMG_8041

IMG_8043

IMG_7929   IMG_7958

IMG_7966

Det hade varit bra hotell och fint. Tjejerna stannade lite längre än sina pappor och reste hem själva ett par dagar senare. Billigt som attan i Polen. Lite sugen på att åka dit på en shoppingresa med tom resväska 😉

Medan maken var i Polen och förlustade sig på Hiphop EM så var jag på Lillfias skolavslutning. Hon gick ut femman och börjar sexan med ny fröken och nya skollokaler i höst. Så lite mer vemod att säga hej då till fröken. Så fint och med kaffe och tårta efteråt.

IMG_7999

Här hemma var det inte 30 grader som i Polen men vi kunde få några fina varma dagar i alla fall. Äntligen dags för lite pooldagar.

IMG_7946

IMG_7947   IMG_7949

IMG_8046   IMG_7987

IMG_7994

Lillfia hade lånat en kokbok när hon var på biblioteket med skolan. Så hon bjöd minsann på middag en kväll. Mumsigt värre!

IMG_8058

Uppe i fritidshuset har vi hunnit med att fixa mer utomhus och i Mellandottern rum, som nu börjar ta form!

IMG_7921

 

Ja det var väl lite av det Maj och början av Juni hade att bjuda på för vår del! Nu är det Midsommardags och semester och jag hoppas hårt på att vädret blir lite bättre och att man åtminstone kan få lite varmt. Ljumma sommarregn är helt ok, bara det är varmt!

Önskar er alla en fin Midsommar!

2 tankar om “…..och så liter mera!

  1. Oj så mycket aktivitet ni hunnit med.
    Hoppas du njuter fullt ut av semester!
    Kram

    Gilla

  2. Vad fina foton! Och alltid är det så kul att se vad ni hittar på i fritidshuset 🙂 Hoppas du har det bra trots allt regn, snart vänder det nog!!! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s