Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

…..så kom det där samtalet.

1 kommentar

Ett nummer som visar anonym avsändare på displayen får det alltid att isa till i magen på mig, så även denna gång. ”Hej det är XX sköterska på Onkologen” Ja jag visste ju att det samtalet snart skulle komma. Dags för halvårscheck-up:en. Även om det är en rutinkontroll så väcker det all dödsångest i mig igen. Jag har försökt skjuta bort tankarna på att jag ska dit någon gång i Augusti och försökt skämma iväg den kraxande återfallskråkan som sitter på axeln och göder min skalle med ångest och rädsla för återfall och tankar om att allt jag gör kanske är för sista gången. Det har gått ganska bra under våren och sommaren. Lite ryggont som gör att jag vissa dagar känner mer skräck än andra, men en på det stora hela en rätt ”normal” sommar där jag känt mig som ”vanligt”.

Men precis som när man får ett cancerbesked och plötsligt inser att livet är så oerhört skört så återkallar dessa telefonsamtal den känslan, känslan av att stå och balansera på kanten. Plötsligt inser/påminns man igen om livets skörhet. Det känns då så fånigt att man gått och gnällt över saker som att sommaren varit kall och regnig, tänk att jag över huvud taget fått en sommar till, utan återfall och behandlingar. När jag drabbades för drygt tre år sen, hade jag ingen aning om hur det skulle gå. Nu flyttar jag fram hoppet hela tiden och hoppas och tror att även jag ska få bli pensionär, men känns mer som regel än undantag att man får återfall. Så just därför rycker dessa samtal undan mattan för mig igen och igen, varje gång de kommer.

Annars har sommaren varit superfin, med undantag av vädret då. Äldsta dottern hade med sin kompis som hon tävlar med upp till landstället och vi hade en mysig helg.

IMG_8435

Mellandottern har konfirmerats och just den dagen var det strålande som och vi kunde sitta ute och äta.

IMG_8594

IMG_8595

IMG_8596

Vi har också varit i vårt fritidshus ett par veckor. Tyvärr fick Lillfia körtelfeber och var riktigt sjuk länge. Vi har åkt upp varje helg de veckor vi jobbat och jag har kunnat skörda min potatis, sallad, kryddor och väntar nu på att den gula och gröna Zucchinin och morötterna ska bli klara. Det är lite senare där uppe och värmen kom ju i stort sett först nu. Men skörd om ett par veckor kanske!

Umgåtts med goda vänner, varit på stan och sett tjejernas danslärare dansa bakom Sean Banan och sen ätit middag på restaurang. Ja denna sommar har innehållit lite smått och gott, helt enkelt. Varit lite upphackad känns det som, lite olika aktiviteter på hemmaplan och i Dalarna men ingen resa. Känns mer som semester när man åker utomlands en vecka och kommer till helt nya intryck och äter ny mat och upplever Medelhavet. Men just nu gäller andra projekt!

Senaste veckan har ju varit underbar och vi har kunnat sitta ute och äta god mat, bada i poolen eller om vi varit uppe i huset, i tjärnen. Solen och framför allt värmen är så välbehövlig för att kunna tanka energi.

IMG_8453

IMG_9167

I Torsdags var vi på vår traditionella tur in till stan och inhandlade nya dansskor, almanackor etc. Vi gör alltid det sista sommarlovsveckan, mysigt!

IMG_9181

I morgon kör skolan igång och Lillfia är supertaggad. Hon börjar sexan och flyttar till högstadieskolan. Om ytterligare en vecka kör dansen i gång för alla tre. Äldsta dottern, som skulle sluta tävla i Hiphop pga att parkompisen skulle till USA, fortsätter tävla då kompisen inte åker. Så de är uttagna till Hiphop VM i Italien i höst. Så jag ska få åka en liten sväng till Italien, stackars mig 😉  För mellandottern väntar nya utmaningar på Danslinjen och hon slutar i och med det att tävla.

Men denna helg är vi uppe i huset och myser. Superfint väder. Maken snickrar. Jag pysslar med mina grödor, målar fönster och ungarna (de två som är med) badar för fulla muggar.

IMG_9242

Suttit i solen och läst, sippat gott vin, lagat god mat och bara laddat inför vardagen som börjar i morgon.

IMG_9195

Älskar att vara i vårat Fritidshus…..

IMG_9246

 

Japp, det är allt för nu….ska ta tag i fönstermålningen!

Hoppas jag hinner skriva liiite oftare än vad det vart tillfälle till på sistone!

Ha det gott!

 

 

En tanke på “…..så kom det där samtalet.

  1. Lycka till med kontrollen och att du får lite lugn igen ett tag ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s