Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Oj vilken vecka…..

Lämna en kommentar

Ja oj viken vecka! Äldsta dottern har fyllt 18 och det är med skräckblandad förtjusning från mammas håll detta skett! Jag vet inte varför, helt ologiskt, men dagen innan var hemsk och många tårar föll! Ja fråga mig inte varför, det kändes bara så jobbigt att den dagen var kommen. Jag är oerhört stolt över min fina, kloka och fantastiska tjej. Från bebis till nu…alltid go och glad och klok. Aldrig några dumheter eller bekymmer med henne, men ändå var det så fruktansvärt jobbigt att 18-årsdagen var kommen! Helt ologiska tårar!

IMG_0032

Morgonens firande

Allt enligt hennes önskemål var vi på Italiensk restaurang på kvällen och firade. Familjen, pojkvännen och sex av hennes närmaste vänner. Jättemysigt och gott!

IMG_0029

IMG_0030

IMG_0031

Ja jag vet inte varför det var så jobbigt ihop med all glädje denna stora dag. Kanske för att en av de rädslor jag hade (och har) när jag fick cancer var att jag aldrig ska få uppleva milstolparna i mina barns liv. 18-års dagar, studenter, 20-års dagar, barnbarn….etc etc… helt enkelt rädslan att inte få vara med hela den ”naturliga” vägen för en mamma. Men nu var i alla fall en av upplevelserna här, och samtidigt med glädjen att få vara där, smög sig rädslan på att inte få vara med om resten. Det ihop med att tiden går så fruktansvärt fort. Denna 18-åring var nyss ett litet troll.

Veckan har också innefattat flera jobbiga saker på jobbet som jag, tack och lov, inte vanligtvis är med om. Jag tar aldrig med mig ”jobbet hem”, men i dessa fall går det inte att undvika. I ett fall far mamman illa och i det andra barnen. Jag hoppas jag gjort och lyckas göra de insatser som behövs i respektive fall för att hjälpa på allra bästa sätt. Men är rädd att min insats inte räcker alls i längden…

I Fredags efter yngsta dotterns hiphop- och discoträning var vi och handlade middag på Taco Bar. Så skönt att slippa laga mat när träningen slutar 20.15 och man är hemma vid 20.40.

IMG_0049

IMG_0053

I dag har jag varit med yngsta dottern på tävling. Hon dansade Hiphop singel och par, samt Disco både singel och par. En buckla (silverplats) i Hiphop par vart det men inget mer. Besviken tjej idag. Men det ÄR en bedömningssport och helt olika resultat beroende på domarpanel, även om man skulle dansa exakt lika!

IMG_0068

Mellandottern har varit hemma och pluggat hela dagen och äldsta dottern har varit i Västerås på examinationsdag på den hiphoputbildning hon går för att kunna bli tränare/coach. Detta i SDO:s regi. Bygger hon sen på detta kan hon, förutom att som hon nu blir behörig till att vara tränare, också kunna döma tävlingar.

Nu mysstund vid datorn med Lena Ph:s senaste skiva på. Hon är bara sååååå bra. På denna skiva är nästan alla låtar kanon!

Nyss kom också meddelandet, att Äldsta dottern har klarat sin examination i SDO:s Hiphop Steg 1 och därmed kan titulera sig examinerad Hiphoptränare! Stort Grattis älskling! Det är du sååååå värd! De som kommer att anlita dig som coach kommer att få en av de bästa!

MM2

Sen lite back to reality! På måndag ny Magnetröntgen av ryggen. Ont där ….och för att utesluta metastaser…..sen den överjävliga väntan på svar….

…ja once cancer always cancer liksom….

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s