Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Nyår på landet

Lämna en kommentar

Så nu har vi kört igång 2016. Ganska soft dag med lite pyssel i form av att läsa bok, se på TV, äta goda rester och mysa.

Firade för första gången Nyår här i Huset. Mysigt. Nästa år gissar jag att man inte får med sig mellandottern och då vill man ju vara hemma om hon ska ut på bravader. Så det dröjer nog till det blir nyårsfirande här igen! Äldsta dottern har inte firat med oss på några år nu så hon förlustade sig på annat håll.

Hur som helst hade vi jättemysigt!

Började Nyårsmorgonen med att se Nyhetsmorgon. Tycker det är så mysigt att se när de pratar mat och vin. Gjorde en arbetsplan och började göra det som gick att förbereda. Röror, skala potatis etc.

IMG_1617

Makens syster med familj kom på kvällen och vi åt gott.

Till förrätt hade jag gjort; Krabbröra på crostinis, laxsnurror med räk-och dijonfyllning, sallad på kräftstjärtar, avokado, mango med sweetchili/limesås, Tunnbrödschips med prästost och löjromsdipp.

IMG_1628

IMG_1629

IMG_1631

Till varmrätt vart det Oxfilé, potatisgratäng och chevrécreme och till efterrätt Citroncreme med nötcrisp och granatäpplen.

Till förrätten drack vi en Prosecco

prosecco

….och till varmrätten en god Masi.

pasodoble

 

Givetvis såg vi Malena läsa Nyårsdikten på TV och skålade in 2016 och skålade för varandra, maken och jag, som nu varit tillsammans i 21 år!

IMG_1626

IMG_1638

Sen körde vi igång en lek där man skulle få en lapp i pannan med ett namn på en person som man sen skulle ställa frågor kring så man skulle lista ut vad det stod på lappen/vem man var. Alla andra såg ju lappen och de svarar på frågorna. Kul och många skratt!

IMG_1637

Jag önskar inte så mycket av 2016 mer än att vi får vara friska (jag syftar då kanske främst inte på förkylningar även om jag gärna slipper dem) utan friska på ”riktigt”, inga sjukdomar eller annat elände.

Att cancerhelvetet fortsätter hålla sig borta från min kropp och att alla mina nära och kära slipper drabbas av något som inte går att lindra med halstabletter eller Ipren.

Hoppas ni alla hade en fin Nyårsafton,

Gott Nytt År till er alla!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s