Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Så var det dags att bege sig hemåt….

3 kommentarer

Lite sorgligt att det är dags att åka hem till Stockholm. Det är så mysigt och avkopplande att vara här. Stora snöflingor dalar utanför fönstret. Inte för att jag personligen gillar snö, det är nog en av de saker jag avskyr mest, men så länge jag får sitta inne och titta ut är det mysigt.

Maken och de två yngsta döttrarna har varit uppe sen juldagen. Jag åkte upp då men har varit nere och jobbat en halvdag i mellandagarna. Åkte buss fram och tillbaka, funkade fint. Äldsta dottern med pojkvän kom upp några dagar och sen på Nyår hade vi gäster.

Yngsta dottern har kunnat förlusta sig ute i snön och åkt massa på ”åkmadrassen”. Vi har ju egen backe ner mot tjärn. En fin snögubbe har hon gjort också. Som står mot vägen och välkomnar de som kommer förbi 🙂

IMG_1641

En fin, skön och avkopplande ledighet där jag fått laga massa god mat och mysa med böcker och TV-filmer. Tända massa ljus och lyssna på bra musik.

Vi har fått ordning i ”Sommarköket” också. Ett extrakök från förr vi har i källaren. Vet inte riktigt när man ska använda ett sånt när man har ett vanligt kök. Men fint att göra i ordning och vi har en extra frys där. Det är toppen.

IMG_1598

På Nyårsdagen gjorde vi inget speciellt. Tjejerna sov länge och vi pysslade med vårt. På kvällen lagade jag en Apelsinfisk som är en klar favorit. Så snabbt,gott och enkelt. Svängs ihop medan riset kokar så man behöver vaken tid eller förberedelser. Superbra rätt!

IMG_1645

I går var vi en sväng in till Ludvika och kikade lite i de få affärer som finns där. Tog en lunch på Subway.

IMG_1650

På kvällen lagade jag en Oxfilébruchetta med plommontomater och buffelmozzarella. Så gott. Till det ett underbart vin vi fått i present. Kan verkligen rekommenderas.

IMG_1659

Satt och pratade om sommaren. Vill ju vara här men är också sugen på en utlandsresa. Det var ju ett tag sen nu vi åkte hela familjen. Kul att göra något mer än att bara vara här. Sugen på lite värme, sol, bad, shopping och restaurangbesök.

sol

Men vi får se. Ska ju åka till London i höst med Mellandottern. Åkte med äldsta när hon gått ut nian börjat gymnasiet och vill göra så med de två andra med och Mellandottern går ju ut nian i vår!

london

Japp, så idag är det dags att plocka bort adventsstakarna ur fönstren, slänga ut lilla granen och plocka bort nyårsduken. Massa sånt plock innan det är dags att styra kosan hemåt. Tur att nästa vecka är kort! En och en halv dags jobb, sen ledigt, sen vanlig dag och jag slutar 14.30 och sen ledig Fredag! Barnen är ju fortfarande lediga en vecka till. Härligt med mjukstart. Trettondagafton gör ju att jag får laga lite festligare mat igen och sen är det ju snart Fredag och jag kan förlusta mig i ännu fler recept 😉

Yngsta dottern har lite Hiphopträning i veckan och Mellandottern gissar jag längtar efter att få träffa lite kompisar.

Det rullar så sakteliga igång mot vardag….men som sagt…ännu en helgvecka kvar fast då på hemmaplan.

 

 

 

3 tankar om “Så var det dags att bege sig hemåt….

  1. Tittar in och önskar dig God Fortsättning på det nya året!
    Kram

    Gilla

  2. Oj vad mycket du hinner med jämt! 🙂 Jag hinner knappt med hälften. De här veckorna har jag hoppat in och jobbat lite då och då och det har varit skönt men jag tycker det känns lite motigt att jobba en heeel vecka nästa vecka. Hur tycker du det känns med ditt jobb? Längtar du efter att jobba eller har ledigheten varit skön.

    Gilla

  3. Oups! Den länkade visst fel, hoppas denna är rätt!

    Gilla

Lämna en kommentar