Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Mat, mat, vin, lite shopping….just about it!

Lämna en kommentar

Fredagkväll och sitter med datorn, tända ljus och ett glas vitt och njuter. Att laga kvällens middag ligger framför mig så jag har alltså något av dagens bästa kvar 🙂

I kväll blir det fläskytterfilé i ugn, ugnsrostad delikatesspotatis, halloumi, körsbärstomater, citrusstektsparris  och ruccola…serveras allt i en form. Lite Balsamicocreme eller Bea till.

Annars har denna vecka mest bestått av grytor. Jag har använt min nya fina Le Creuset-gryta jag fick i julklapp flera gånger i rad. Älskar den. Gillar inte Gjutjärnsgrytor som kladdar, rostar är snortunga och svårdiskade. Nä den här grytan is da shit! Är helt frälst!

Först ut var en Boeuf Bourguignon, blev supergod och yngsta dottern åt som en tok, haha!

IMG_1679

IMG_1694

Till grytan serverade jag ett vin jag köpt i Italien. Så fantastiskt gott.

 

Frågade igår på Systemet om de hade något likvärdigt att rekommendera mig, då jag verkligen gillade detta och  då rekommenderade de denna;

IMG_1710

Ett SKÄMT i jämförelse!!!! Ok helt drickbart men inte i nivå med det jag efterfrågade. Nä den killen frågar jag inte om råd igen!

Nästa kväll vart det kycklinggryta. Mumsigt det med.

Sen i går gjorde jag fiskgryta. Alltid en favorit! Alla tre varianterna funkade kanon i grytan.

IMG_1703

Var på Centrum idag efter att ha skjutsat tjejerna på aktiviteter. Vart lite fynd. I morgon ska jag ju med Maken på teater och restaurang då man vill ju se schnygg ut, haha 😉

IMG_1705

Är inne i en ”gråperiod” så detta blev kanon. Köpte ett par svarta Jeans på H&M till, 199:- det är ju typ gratis att handla där!!

I kväll inviger jag också mina julklappsljusstakar äldsta dottern köpt till mig när hon var med kompisar i Visby.

IMG_1709

Tyvärr är hon inte hemma och njuter av dem med oss. Äter hemma hos pojkvännen i kväll. De måste ju sprida sina gracer. Både hans och vår familj tycker om att ha dem där/här så de får se till att variera lite. Annars har vi hotat med att göra upp om delad vårdnad (fast de är 18 och bestämmer själva) Haha 🙂

Nä skämt åsido, det är väl fantastiskt att vi båda familjer gillar dem så mycket att de alltid kan känna sig lika välkomna var de än är.

Nä, nu är det dags att köra igång middagen och hoppas maken kommer hem i tid. Man vet aldrig, i ett Franskt bolag kan allt hända och man har tur om han kan komma hem till kl 20 en Fredagskväll!

Au Revoir!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s