Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Så, då var det dags att plocka ut den….

2 kommentarer

World Cancer Day idag…..hoppas, hoppas, hoppas skiten aldrig kommer tillbaka….

Känner ett starkt ”Been there done that” ….och önskar det aldrig hade varit!

IMG_2170

I morgon är det dags att infinna sig på Kirurgmottagningen för att plocka bort Port-a-cathen. Den lilla dosa som jag haft under huden i 3 1/2 år , sen första cytostatikabehandlingen. Känns skönt att den ska bort, ett friskhetstecken eftersom de ville jag skulle ha den kvar i ett par år pga att återfallsrisken då är som störst. Men är skrockfull….bara för att jag tar ut den….kommer väl skiten tillbaka.

Port

Tycker inte det ska bli vidare värst roligt att plocka ut den och bli skuren i. Det var ju en otroligt hemsk upplevelse när den skulle sättas in och en operatör som inte var riktigt klok. Så när jag var tvungen att operera om den, då den vände på sig, bad jag ju att få en annan operatör (har skrivit om det tidigare i bloggen).

Till min skräck har jag nu sett på kallelsen att det är den första operatören som också ska ta ut den i morgon. Men då jag hört att många får skitfula ärr efteråt och denna kirurg faktiskt satte den så den inte syns bakom BH-bandet (mycket mer år sidan än på bilden här ovan) och ärret är superfint så tänker jag förtränga allt annat kring insättandet och låta henne plocka ut den också. Förhoppningsvis blir det snyggt även efteråt!

IMG_2171

När detta är gjort ska jag till Neurofyslabb på KS med Mellandottern. Hon har tår som domnar sen snart ett år tillbaka och det ska kollas med tanke på Diabetesen. Men hon är lite för ung för att det ska vara en diabeteskomplikation.Men det är bäst att kolla upp ändå. En undersökning som tar en timme!!

Sen dansträning för Lillfia!

Japp, vet vad jag har att göra i morgon! Ingen brist på sysselsättning i alla fall 🙂

 

 

 

 

2 tankar om “Så, då var det dags att plocka ut den….

  1. Lycka till. Jag håller tummarna allt går bra. Ha en trevlig helg! Kram Annika

    Gilla

  2. Hoppas att det gick vägen och att du belönat dig nu när du sitter bänkad framför Mellan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s