Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Det blir inte alltid som man tänkt sig….men nu så…är den väck!

2 kommentarer

Ja nu gick det ju inte riktigt som planerat med uttagandet av porten. Natten till förra Fredagen fick jag frossa och feber och hela bröstet svullnade upp, vart rött och gjorde ont som satan. Vart livrädd. Min första tanke var ”Jaha, återfall och inflammatorisk bröstcancer denna gång”…..googlade…såg att prognosen på det inte var den ljusaste…..ringde onkologen och storgrät. De tar bara emot patienter som är under behandling och hänvisade till Vårdcentralen. Men de intygade i alla fall att en inflammatorisk BC inte blommar upp över en natt! Kändes ju skönt. Misstänkte, med lite hjälp av mina Fb-cancervänner (vi har en grupp på Fb) att det rörde sig om Rosfeber. Då ska man ha antibiotika snabbt och ibland helst intravenöst initialt.

Ringde till VC som hade fullt, men som ändå kunde ordna fram en tid. Högdos antibiotika och sängläge hela helgen vart det. Har inte varit så sjuk sen jag låg inne för lunginflammation med 41 graders feber i en vecka,  under min cytostatikabehandling.

Men sen vände det snabbt och sen var jag tillbaka på jobbet på Tisdagen. Fick en ny tid att plocka ut porten, vilken jag gjorde nu i Fredags.

Skitjobbigt, alla sjukhusbesök framkallar så mycket minnen och eftersom insättandet var så jobbigt så var detta inte alls kul.

Tog en fika innan och då kom en kompis som jobbar på sjukhuset ner och kramade om mig. Han hade sett på Fb att jag ”checkat in” och kom ner helt spontant. Åh vad jag behövde den kramen då! Han visste också vem operatören var och sa att ”han är bra” vilket kändes bra och han var bra. Sen är det alltid otrevligt när de rotar runt inne i kroppen med endast lokalbedövning. Fällde ett par tårar där på britsen i all tapperhet.

IMG_2231

Är förvånad att ”slangen” som legat i kärlet var så lång. 

Sen efter yngsta dotterns träning åkte vi upp till huset. Vi har firat alla hjärtans dag hela helgen typ. Åt lite löjromstoast och drack bubbel när vi kom fram.

IMG_2240

Sen på Lördagen chillade vi. Maken målade några vändor i nya badrummet (ska göra ett till i källaren) och var med Lillfia på skogspromenad på kvällen för att lyssna efter Ugglor. Jag läste bok och lagade sen mat. Oxfilé med en skogschampinjon-och potatisrösti. Smörslungade sockerärtor och grillad sparris till det. Så gott!

IMG_2250

Till det provade vi det andra ”Hjärtevinet”. Gott det med!

IMG_2252

Sen vart det Mello såklart!

Har känt mig trött idag. Har sovit sådär då det ömmat där de skurit. Ser ju rätt blåslagen ut runt snittet. Men i dag har jag klarat mig utan värktabletter. Alltid något!

Nu ny vecka och nästa helg kör tävlingarna i gång för oss. Rikstävling i Disco i Lindesberg, först ut för vår del!

Ha de!

 

 

2 tankar om “Det blir inte alltid som man tänkt sig….men nu så…är den väck!

 1. Skickar en kram till dig och hoppas du får en fin vecka! Det känns som om det kan få vara bra nu ett tag för dig med allt otyg…

  Gilla

 2. Oj då rosfeber, vilken tur att du fick antibiotika för det.
  Å vad skönt det måste kännas att äntligen fått ta bort porten.
  Ha en fin början på veckan!
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s