Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

En grym Lördagskväll…eller va fan hände….

Lämna en kommentar

Efter en helt osannolik Lördag känns det som ”va fan hände?”

Det började med att jag ringde Diabetesmottagningen för att boka om en tid för Mellandottern. Började prata med sekreteraren lite mer än man vanligtvis gör när man ska boka om en tid och hade kul på telefonen. Avslutade nöjd och glad med ny tid nedskriven i Almanackan. Efter en stund ringer hon upp mig igen och jag tänkte ”shit” nu funkar inte den bra tiden vi fick. Jo då, hon undrade om Mellandottern gillar Mariah Carey. Svarade att hon vet nog inte vem det är, men jo kanske känner igen någon låt eller två. Men hennes mamma gillar Mariah 😉

Hon erbjöd oss att få gå med/via organisationen ”Min stora dag”. Men jag svarade att vi inte kunde om inte Lillasyster kunde komma med eftersom maken är på landet. Hon ringde och kollade med ”Min stora dag” som i sin tur ringde Globen och kollade eftersom Lillfia inte blir 13 förrän i Augusti och det är 13-års gräns. Men eftersom vi skulle släppas in i slutet sällskap via VIP-ingången skulle antagligen ingen fråga, så vi tackade ja och chansade. Vi pratade vidare och när vi skulle avsluta skojade jag och sa att om de har svårt att bli av med biljetterna så finns det en storasyster med pojkvän också! Jaha, men de kan säkert också få gå sa hon och bad att få återkomma. Efter ett par minuter hade vi biljetter även till dem. De hör av sig från ”Min stora dag” sa hon och vi sa hej då.

På Fredagskvällen när vi satt och åt ringde en tjej från ”Min stora dag” och gav oss samlingstid och plats och undrade om vi behövde taxi. Ja..det ska vara hem i så fall svarade jag lite osäkert. OK vart ska de hämta?

Ingår Taxi? Undrade jag. Ja visst svara de hon. Ja då ska vi ju i och för sig dit också! Finemang, en taxi hämtar er och finns sen på plats efter konserten för hemresan. Ok, kändes helt overkligt. Resten av gänget satt mållösa vid bordet och vi bara skrattade, händer detta!!??

Lite innan beställd tid står en enorm bil utanför huset och tar oss till Globen. Väl där möter vi upp med två personer från ”Min stora dag” samt en annan mamma och två tonårstjejer. Vi går in VIP-entrén, får armband och en egen värd som tar oss upp till VIP-lounchen där vi äter chips och dricker cola fram till det är dags för Mariah att gå på scenen. Då blir vi visade ner och har plats på 10:e raden, lite på sidan. Såg kanonbra!

IMG_2754

IMG_2753

IMG_2762

Så bra. Hon levererade verkligen.

IMG_2811

IMG_2804

IMG_2784

Bäst av allt var nog när hon sjöng Miracle som en hyllning till Whitney. Det berörde mig ortoligt. Jag inte bara sörjer att hon inte längre finns som artist utan minns också den kanonbra konsert jag var på med henne på Wembley Stadium i London i slutet av 80-talet. Så nu sjöng, via storbildsfilm, två stjärnor jag båda sett live.

”Miracle” har också en speciell plats i mitt hjärta av andra orsaker.

2012 när jag som nyopererad för bröstcancer och med en ovisshet och skräck inför kommande behandlingar och om jag över huvud taget skulle få överleva de närmaste åren, var den med som gästartistnummer i tjejernas Vårshow med dansskolan. Minns att jag på varje föreställning stod längst bak med rinnande tårar till raderna ”There could be miracles if you believe” och hoppade så innerligt att mirakel kunde ske, att jag skulle få överleva cancern och leva många år till, att jag skulle få se mina barn dansa i många fler shower och allt annat som livet framför en kan erbjuda, bara jag believed!

Så den sången var extra stark för mig igår…

Efter konserten så stod en lika enorm bil och väntade på oss och tog oss direkt hem. Man behövde inte ens säga vart man skulle. Så väl hemma kändes det som ”Va f..n hände” , lite overkligt minst sagt! Men en så grymt rolig, kul, bra och fin kväll! Den kommer jag att leva på länge. Så tacksam för detta, Tack A på Diabetesmottagningen och tack ”Min stora dag” för att ni gjorde detta möjligt för oss och speciellt för Mellandottern. Att ni ordnar saker för kroniskt sjuka barn.

Tack!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s