Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Högt och lågt….life..

Lämna en kommentar

Är mitt uppe i en skön helg! Rätt mycket har hänt sen senaste inlägget.

I går var jag och köpte partytält till äldsta dotterns studentmottagning…..jag veeet jag är tidigt ute, men hatar att stå där nära inpå och allt är slut. Dessutom är jag sen upptagen typ alla helger fram till dess! Så jag fixade det nu.

Efter det var jag med yngsta dottern på dansskolan, väntade medan hon fick coaching i hiphop. Sen var vi på centrum och köpte present till en tjejmiddag hon var på nu i kväll.

Fikade lite på Joe´s med mellandottern som nu anslutit vårt sällskap efter att ha varit hos frissan.

IMG_2983

Sen mer hiphopträning och jag fortsatte kolla runt i centrum medan jag väntade.

När hon var klar så gick vi till Caliburger. Så nice, supergott. Dit kommer jag gå fler gånger!

IMG_2985

Sen hem och softade till Let´s Dance.

I morse åkte Lillfia i väg till en kompis som bjudit med henne till Gröna Lund och jag och mellandottern fixade hemma. Rensade, städade bl a. Maken är på vårat landställe och fortsätter badrumsarbetet där och äldsta dottern är hos pojkvännen.

På eftermiddagen åkte vi till Centrum för att köpa skor och smycken till niornas vårbal. Mellandottern hittade det hon skulle men det tog ett tag. Jag köpte skor och en linneskjorta.

sko

 

skjorta

Sen gick vi och fikade på Le Croissant

IMG_2971

Eftersom Lillfia var på Grönan och sen på tjejmiddag så var det bara jag och mellandottern som skulle äta middag. Vi åkte till Grekiska Kolgrillsbaren på Djursholms Torg. Så gott. Brukar åka dit ibland, gillar det stället, lugnet, att det finns parkering, nice hoods och trevliga människor. Vart lika mätta ock belåtna denna gång.

IMG_2984

Vi åkte sen och handlade på Coop i Danderyd…allt för att fördriva tiden innan vi kunde hämta Lillfia.

IMG_2978

Sen hem efter att ha hämtat Lillfia. Hon hade vunnit en stooor basketboll. Hon satte första kastet och vann!

IMG_2980

Väl hemma har jag tonat håret på Mellandottern, precis det jag ville kl 22 en lördagskväll….not…men så blev det!

Jag har också sen förra inlägget fyllt år. Vart fint uppvaktad på morgonen och fick så många fina presenter. En har jag kvar, att äta på Fotografiskas Restaurant, det lär vara suveränt bra där!

IMG_2850

Skultunaljusstakarna hade jag suktat efter när vi var på tävling i Sala och bodde på hotell i Skultuna och då besökte deras fabriksbutiker. Men då jag shoppade massa annat där avstod jag dem. Men maken kom i håg och jag fick nu sådana i födelsedagspresent.

På min födelsedag hade jag också äran att få delta på Äldsta dotterns studentskiva. Så roligt att få vara med på hennes kväll och kul att få sjunga ”Lambo Hej” igen. Men tycker ungdomarna var lite dåliga på texten!!!Behövde skrivet stöd och kunde inte slutklämmen! Tur att jag och dotterns pojkväns mamma, som satt bredvid mig, kunde hålla ställningarna 😉

IMG_2876

Dottern; ”klassens Boss” och pojkvännen; ”klassens snobb” 🙂

IMG_2866

”Lambo HEJ”

IMG_2864

En fin kväll att få vara med om….för ja… det känns inte helt självklart. När jag fick min cancer var ett av mina ”mål”, mina önskningar, mina milstolpar att få vara med på mina döttrars student. Men jag kan ju aldrig veta oddsen.

Likaså det här med att fylla år. Man får frågan ”hur känns det”. Ja…jo tack…ska säga dig att det känns otroligt bra för varje år jag får fylla. Att bli gammal skrämmer mig inte utan jag hoppas och ber att jag ska få bli gammal, för det är ett faktum att det inte är lika självklart längre. Så jag firar med besked varje födelsedag oavsett siffra!

Strax efter min födelsedag var också min årsdag sen jag fick mitt cancerbesked. Fyra år sen nu. Samma dag skulle jag också till Gyn. Måste kollas regelbundet med ultraljud på livmoderslemhinnan, då den antihormonella behandling jag får för att hålla bröstcancern borta i stället kan ge livmodercancer. Jag ska äta dessa antihormoner i 10 år, så det lär bli fler vändor till Gyn. Men hon är toppen, hon har varit med ända från början. Från de att jag kände knölen, lät henne känna….remiss direkt…och sen på den vägen är det….

Ja så gräm er inte över att ni fyller ytterligare ett år, utan välkomna det faktum att ni faktiskt fått ett år till…..för plötsligt händer det på ett eller annat sätt….so to say …rent krasst!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s