Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Minifunckarna, Lasse Kühler och abstinens….

Lämna en kommentar

Läser dotterns blogg om kommande dansabstinens!

http://nouw.com/almafredriksson/sorgligt-pa-dansen-25288375

Show

”Been there” kan jag säga utan att överdriva. Förstår henne till fullo!

Jag dansade som 12-åring i Minifunckarna…hos Hasse Funck. Ja många av er vet nog inte ens vem det är.Han är bror till Thomas Funck som var rösten till Grodan Boll på stenåldern och stenkakornas tid. Hasse hade en dansskola i stan. Man dansade och showade med koreografier relaterade till texten, typ alla med paraplyer till Singin´n in the Rain, alla med käppar till en viss låt etc. Vi hade våra vårshower på Sollidens Scen på Skansen. Så fantastiskt roligt, och vilken publik man fick!!!

I en vecka, innan showerna åkte man i ur och skur med färjan till Djurgården för att ta sig upp till Skansen och alla genrep. Sen var det shower i ett par dagar….kanske 10 totalt…och sen var allt plötsligt slut….over ….and finito!!! och Djurgårdsfärjan var ett minne blott.

Tills terminen startade igen men det kändes ju som år och dag tills dess!!

Lika dant var det sen när jag sen gick på Lasse Kühlers dansskola.

logo

Dansade där i hur många år som helst. Lektioner, sen linjen och sen linjen igen för jag ville inte sluta, haha!  Vi hade shower på Jarlateatern och man var med i alla föreställningar i en vecka av två. Åkte även dit i ur och skur på genrep alla dagar i en vecka innan, och sen showade vi i en vecka innan allt plötsligt var slut…over ..and finito!

Den tomheten som infinner sig efter åtskilliga svettiga timmar tillsammans under terminerna, följt av genrep, sminksessions, luncher, middagar, mellisar, föreställningar och  fester efteråt…den är hemsk. Grotesk. Abstinens på högsta nivå! När du lägger så många timmar av ditt liv och tillvaro på träning med samma gäng, flera dagar i veckan och lägger så mycket blod, svett och tårar som insats…så är det inte helt lätt att bara ta sommarlov och sluta för ett tag. Även om man njuter av att få chilla och ta det lugnt!

Nej det är skitjobbigt!

Så jag har full förståelse för döttrarna som ser fram emot showveckan och sommarlov….men ändå inte välkomnar det!

Men det fina med abstinensen är ju att den faktiskt kommer ur en oerhört värdefull kamratskap och gemenskap som faktiskt alla inte får vara med om.

…och det kommer ju en ny termin….

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s