Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

En liten uppdatering av senaste veckorna…..

Lämna en kommentar

Förra helgen åkte vi till landet. Jätteskönt! Jag hade inte varit där på typ hela Maj pga alla tävlingar, shower och sen student. Maken åkte ju upp dagen efter studenten men då var jag hemma med tjejerna och mös vid poolen.

IMG_3832

Mojitos

IMG_3714

Greksallad

Det var i alla fall jättemysigt att sen få åka upp.

IMG_3872

Allting är lite senare där så när syrenerna här har blommat över, så blommar den för fullt där.

IMG_3920

Yngsta dottern tjänade lite pengar på att rensa rabatter.

IMG_3890

 

På Lördagen var vi på loppis medan maken var och shoppade på byggvaruhus. Hittade lite gamla tidningar, kul! Köpte bla en Saxons från mitt födelseår -68!

IMG_3892

Det blev en djup tallrik/skål också och några glas som jag ej har bild på.

Tjejerna köpte ett Othello så det spelade vi sen när vi kom hem. Yngsta dottern köpte en massa böcker också. Så nu har hon att läsa hela sommarlovet!

IMG_3891

På kvällen grillade vi Souvlaki och åt Grillad feta i folie och Tzatziki till. Så gott!

IMG_3901

IMG_3900

På söndagen en skön sovmorgon och sen frukost.

IMG_3877

Lunchen gick att äta ute för denna dag var det varmare. Det planterades syrener och fixades på tomten. Den är så stor. Måste försöka börja fundera hur man ska planera den för att göra den lite ”mysigare”. Skulle vilja ha flera uteplatser, lite mer ombonade. Ett steg var att plantera syrener som skyddar mer mot vägen och mot hästhagen. Fast det tar ju en stund innan de växer upp.

IMG_3911

IMG_3912

IMG_3909

Favoritblommor!

Sen hemma i veckan har det varit dags för de andra två att sluta skolan. Gå ut Sexan och Nian. Det blir en spännande höst med nya klasser och för båda, och ny skola för mellandottern. Så glad och stolt att de gör så bra ifrån sig alla tre och får så fina betyg. Speciellt som de dansar så mycket också. Men det bevisar ju att vill man så går det, att få ihop skola och dans!

IMG_3931

Yngsta dottern gjorde också Audition till ytterligare en specialgrupp. Hon går redan i en Jazz/Balett sen flera år men nu startas de en i Street också som hon var så taggad på. Hon fick i veckan det glädjande beskedet att hon kommit in där. Så nu kommer hon gå i två spec.gupper samt på tävlingsdisco och tävlingshiphop. Så det blir sex lektioner i veckan. Men hon har blivit duktig på att strukturera upp sitt skolarbete och plugga när det finns tillfälle både hemma och på dansskolan när det är dötid mellan lektionerna.

Men vilken höst! Hon kommer ha en grym variation på danslärare och jag tror hon kommer utvecklas massor och ha kanonkul!

IMG_3950

I Onsdags var vi bortbjudna på grillkväll. Sån tur med vädret och så skönt och mysigt att få komma och äta gott och umgås. En riktigt härlig kväll på alla sätt.

I Fredags åkte maken, mellan-och yngsta dottern till landet igen. Jag kände att jag ”ligger efter” här hemma. Hur mycket tvätt som helst, behövde byta lakan, växla till sommarkläder i garderoben, sortera tonvis med kläder som var rena åt alla, etc etc så jag stannade hemma.

På Fredagskvällen fick jag mysa med äldsta dottern, hennes danskompis och hennes pojkvän. Hon har jobbat så mycket samt varit iväg till Hiphop EM i Tjeckien för att suporta och ha roligt med sin kompis som skulle tävla. Sen träffa alla de andra svenskarna i Landslaget som de tävlat med förut när de åkt på EM och VM som par. Så jag har knappt sett henne. Det var mysigt att få äta och prata lite med dem.

IMG_3961

Körde en laxpasta, det är alltid gott!

IMG_3960

Sen när de åkt hem till pojkvännen så satt jag ute länge. Det började regna rätt mycket men det var varmt och skönt. Så mysigt. Satt med tända ljus och läste under tak. Älskat när det är varmt och regnar. Skulle kunna sitta hela natten.

avdelning-73

Läste ut denna. Tycker den var jättebra. Men jag har gillat alla hennes böcker och detta var inget undantag. I går började jag på nästa bok, en av Karin Fossum. Den är också bra fast jag har inte kommit så långt än!

helveteselden

Snart kommer gänget hem och det blir liv i luckan. Skönt att sommarlovet är i gång!

Själv ska jag gå på dansläger för Vuxna, haha….får se hur det går! Tre lektioner…en per kväll Må-On. Det ska bli kul!

Ha det!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s