Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Härliga bad i Leksand och en rejäl dos nostalgi i Tällberg….

Lämna en kommentar

Så kom vi då äntligen iväg till Leksands Sommarland. Måndagen visade sitt glada ansikte både i form av sol och i minimalt med jobb för maken.

Vi kom iväg vid 08.20 och var där strax innan de öppnade kl 10. Systrarna sov i bilen på väg dit, ovana att slå upp sina blå i den arla morgonen så här på sommarlovet.

IMG_4384

Vi badade och fikade under förmiddagen. Men vart ganska snart hungriga då vi förtärt frukost ovanligt tidigt. Så vi åt lunch redan 11.30. Vilket var skönt för då började det rassla till med folk som skulle bada men de skulle ännu inte äta. Så Vi var typ föst på den nyupplagda buffén. Fräscht!

IMG_4385

Lunch med utsikt över Siljan

Efter lunchen kördes Segway, åktes Go Cart och Pariserhjul, reds häst mm

IMG_4379

Sen var det baddax igen. Själv hade jag badat klart och låg på en solsäng under ett parasoll, inklämd mellan ett gäng norska småbarnsfamiljer…gah…jag har ju semester från småbarn!! och när vi hyrde solsängen var det inte en kotte där. Nä faktiskt, skojar,  det var helt ok, låg där och läste och sippade på en kaffe. Resten av gänget badade hej vilt. En riktigt kul dag och speciellt Lillfia var i sitt esse!

Måste säga att vi alla var nöjda över förväntan på Leksands Sommarland. Kul bad, roliga saker att göra i övrigt, rent& fräscht överallt såsom tvål och papper och rent på alla toaletter..heeela dagen! Nä vi är supernöjda. En kopp kaffe var lite småsur liksom stått för länge, men det var just allt och var är det inte så!?

På vägen hem åkte vi till Tällberg. Där har jag spenderat många somrar med min mormor som ofta hyrde rum på Siljansgården och tog mig med sig. Min mamma var bara 19 år när jag föddes och min pappa 21 och mormor 40. När mina föräldrar skildes när jag var ca 3 år började jag åka med min mormor på semester ett par veckor på somararna. Då ofta till Tällberg och flest gånger till Siljansgården.

Jag har varit där och tittat som vuxen, men inte sen min mormor dog. Det var otroligt starkt och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Så många barndomsminnen. Kan knappt skriva om det nu!

Siljansgården heter nu Siljansstrand och har en ny ägare. Men jag har haft kontakt förut med Signe, som hade stället efter sin far, och som vi träffade alla dessa år (fantastiska Fb) och hon mindes oss. Men hon gick i konkurs pga alla krav på renoveringar bla från brandskydd.

Nu var det renoverat och fint bevarat. Såg ut som jag mindes det och jag kunde känna doften av Spenatsoppan i restaurangen ( ja mormor bokade alltid helpension) när man lyfte på locket till soppterrinen. Älskade det!

En del, var som ett litet café på dagen och pub på kvällen. På taket växte gräs och utanför fanns ett bord av ett gammalt stenhjul. Där satt vi om kvällarna och mormor drack något gott och jag fick läsk och godis. Alltid det jag ville ha, hon hade svårt att säga nej till mig min fina mormor.

IMG_4386

Det var när jag såg bordet tårarna kom, jag kände godissmaken i munnen och jag såg mig själv sitta där som liten…..

Älskade ”Mormis” tack för alla fina semestrar vi haft och alla fina minnen du gett mig ❤

Tur att jag gifte mig med en Mas så jag kan fortsätta njuta av  Dalarna…. 😉

På vägen hem stannade vi till vid brödbutiken och köpte lite goda saker. Bla Vikabröd och hjortronsylt.

IMG_4381

Vi hade grym tur med vädret. Sol och fint hela tiden, men i horisonten åsksvart men som aldrig nådde oss. På hemvägen blev det bara ett par droppar trots himlen såg ut så här!

Vi var alla så trötta på olika sätt efter denna intensiva dag så vi körde enkel middag där man bara behövde duka fram. Lite småplock, gott och lagom energikrävande!

IMG_4383

Mycket lyckad och härlig dag. Maken lade sig efter vi kollat dagens Go Pro-filmer, men jag satt uppe en stund och läste. Men vi hade alla slagit igen våra blå vid 00.15 (vilket inte direkt mellandottern gör på sommarlovet i vanliga fall)!

I kväll äter vi gott till Allsången om än lite senare. Älskar SVTplay  och att man kan se sen! Kl 20 är så tidigt, då sitter man ju fortfarande ute i kvällssolen. Nä typ 21 är bättre för TV och Middag!

Ha en skön kväll!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s