Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Ingen ursäkt men kanske en orsak….

1 kommentar

Tänker varje dag att jag ska skriva ett blogginlägg men hinner aldrig innan jag behöver gå och lägga mig. Började fundera över vad jag gör under veckan som gör att jag aldrig kommer till den där stunden att få sätta mig ner och skriva….

Om jag får ner det svart på vitt så kanske det blir mer överskådligt……så:

Måndagar:

Slutar jobbet kl 16. Detta är en av mina ”chillaste” dagar. Jag dansar kl 19 och Yngsta dottern har dubbellektioner på dansen direkt efter skolan,  med medhavd middag och är kvar till jag slutar dansa och vi åker hem tillsammans. Det innebär att jag har tre timmar för mig själv. Åker inte hem utan gör ärenden och äter på Centrum innan dansen. Hemma vid 20.45, duschar och hjälper sen Yngsta dottern och ibland Mellandottern med läxor/uppgifter.

Tisdagar: 

Slutar jobbet kl 16. Hämtar Yngsta dottern på skolan som slutar 16.05. Handlar mat, hjälper till med hennes läxor, lagar mat så hon hinner äta innan jag skjutsar henne till tåget, då hon dansar 19.05. Tvättar. Gör jobb som jag har i och med att jag är i Tävlingsdansarstyrelsen, vilket tar en stund. Hämtar Yngsta dottern vid tåget vid 20.45. Följer upp ev läxor som är kvar för henne och hämtar sen Mellandottern som dansat och Äldsta dottern som jobbat på dansskolan, vid tåget 21.40 ca. Pratar lite med dem och sen när de lagt sig/pysslar med sitt är det min Lillördag (jobbar Må-To) och jag tar ett glas vin och ser Carina Berg eller Hollywoodfruar på datorn i mysfåtöljen (här skulle jag kunna prioritera bloggen 😉 ).

Onsdagar: 

Slutar jobbet 16.30. Handlar, tankar, tvättar, lagar middag i större mängd så matlådeförrådet fylls på. Äldsta dottern har två matlådor med sig nästan varje dag då hon behöver äta på dansutbildningen och sen på kvällen på jobbet. De två andra har 2-3 matlådor var, med sig under veckan, då de också dansar varje dag och ofta inte hinner hem och äta. På Onsdagar väntar Yngsta dottern in Mellandottern och de åker samma tåg hem från dansen, så jag hämtar bara en gång vid ca 20.40. Sen är det läxläsning….I bästa fall orkar jag sen kolla i kapp någon TV-serie jag försöker följa eller läsa en av mina många böcker jag önskar läsa.

Torsdagar:

Chill, jag slutar 14.30. Handlar och åker hem och lagar middag, tvättar. Hämtar yngsta dottern vid tåget när hon kommer från dansen ca 19.20. Är då själv ombytt och släpper av henne hemma och åker mot min egen danslektion som börjar 20.10 och slutar 21.25. Kommer hem, duschar hjälper sen oftast till med någon läxa. Sen är den min ”Fredag”. Ett glas vin…kollar något program jag vill se, läser lite eller bara stupar i säng.

Fredagar:

Ledig Fredagar vilket innebär att det i stort sätt alltid är något inbokat som gäller barnen. Diabetesmottagningen, optikern, tandläkaren…ja ni fattar!  Man passar liksom på att boka in saker här så man slipper ta ledigt ifrån jobbet och boka om patienter där etc. TVÄTTAR.  Dansträning 17-20 och skjutsar/hämtar eller är där med yngsta dottern. Dansen slutar kl 20 oftast. Sen hem och laga Fredagsmiddag. Vi äter sen straxt efter 21.

Lördagar: 

Oftast är vi på danstävling, land och rike runt, från att vi åker ca 08.00 senast (med en uppstigning vid 05.30 för smink och hår på Yngsta dottern) och kommer hem runt 20.00 i bästa fall.

Söndagar:

Tvättmaskinen jobbar hårt. Lagar matlådor…olika rätter…efter olika smak inför veckan. Läxläsning med yngsta dottern så det mesta som kan göras klart inför veckan är gjort, eftersom hon sen dansar alla dagar.

Detta är Basic. Utöver detta, så har jag sen vecka 35, då allt körde igång med dans etc, en Onsdag klämt in föräldramöte på mellandotterns gymnasieskola och en Måndag  möte i yngsta dotterns nya högstadieklass. Yngsta dottern har fått linser vilket  under denna tid har  föranlett tre optikerbesök för henne och utöver det en årskoll hos optikern för Mellandottern som klämts in. Ett utvecklingssamtal och ett tandläkarbesök har också inkluderats utöver ”basicveckan”.

Sen har ett par Fredagar gått bort då vi vart på tävling i både Mora och Kalmar och då åkt redan på Fredagen. Kommit hem på Söndagen eller natten till Söndagen.

Jag försöker också läsa. Älskar att läsa men oftast slutar den med att jag läser ett par sidor och sen somnar!

Önskar jag hade mer tid att läsa, blogga, lyssna på poddar etc.

Vad vill jag säga med detta då?! Ja inget speciellt mer än att jag, för mig själv, försöker reda ut varför jag är så dålig på att uppdatera bloggen!

 

 

 

 

En tanke på “Ingen ursäkt men kanske en orsak….

  1. Det låter som du har massor att göra hela tiden så inte så konstigt att du inte hinner blogga.
    Ha en toppenhelg!
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s