Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

En olycka kommer sällan ensam…..

Lämna en kommentar

Trodde helt klart, när jag gick från jobbet 14.30 i går, att jag skulle få en lugn Torsdagseftermiddag.  Men tji fick jag. Kom till ICA och hade börjat fylla korgen med allt jag skulle ha för att laga det nya recept jag spanat in, när Mellandottern ringde och sa att tågen inte gick. Hon skulle från skolan till dansen. Men jag avstyrde ett skjutsande och sa att hon fick gå. Behövde handla klart och ville komma hem och fixa med allt jag tänkt.

Väl hemma satte jag på en tvättmaskin och tänkte slå mig ner med en kaffe och min tidning som kommit i brevlådan. Då ringde Mellandottern, upprörd då hon tappat sin blodsockerscanner.

libre

Bild lånad från nätet

Utan den är hon rökt. Hon hade inte mätt blodsockret på ett tag och måste också äta innan dansen så då gäller det ju att veta var man ligger så insulindosen blir rätt. Den kunde vara i skolan eller tappad på tågperrongen, då hon där dragit upp halsduken ur väskan och den kunde ha följt med ur. Hon visste inte. Hon har alltid ordning och tappar aldrig bort något eller glömmer. Det är också svårt (dvs det tar tid) och dyrt att få en ny.

Bara för mig att plocka fram de gamla ”sticksakerna” och den mätaren och bege mig till dansen.

På väg dit ringer Yngsta dottern, upprörd hon också. Hon hade skurit sig i tummen med något verktyg på Bildlektionen i skolan. Hon ville att jag skulle komma till skolan och skjutsa henne till dansen. Men förklarade att jag måste prioritera blodsockermätaren (då hon fått lite hjälp på skolan och nu inte höll på att förblöda) och att hon fick ta bussen till dansen. Äldsta dottern jobbade då också i dansskolans reception och lovade att tvätta av och plåstra om när lillasyster kom fram. Jag tänkte i mitt stilla sinne; Vad ska hända härnäst?! En olycka kommer ju sällan ensam….

Så sen vidare för att leta mätare. Men då ringde Mellandottern och berättade att kompisen hittat mätaren i skåpet i skolan. Så jag behövde bara åka dit och hämta den. Slapp gå på någon mörk perrong och leta. Tackar högre makter att den återfanns!

Sen vidare till Centrum för att inhandla Steristrip att tejpa i hop Lillfias tumme med och passade på att köpa hamburgare. Hade insett att jag måste vänta medan Yngsta dottern dansade så hon kunde få skjuts hem då tågen fortfarande inte gick.

Så att laga något nytt smarrigt recept hemma var inte att tänka på, den planen var nu helt struken!

Tejpade ihop tummen och käkade burgare på dansskolan. När hon dansat klart åkte vi hem och jag hann bara byta om och sen åka tillbaka till dansskolan för att kunna komma i tid till min danslektion.

Mellandottern som dansade till sent, väntade till jag slutat och vi väntade sen till Äldsta dottern stängt och låst dansskolan. Så åkte vi hem tillsammans.

Alla gick och lade sig och maken hade redan lagt sig. Men jag satt uppe och såg Wahlgrens värld och drack lite vin och åt lite ost. Men tyckte det var ruggigt inne och frös. Mellandottern hade sagt att det var kallt i duschen, men det är lite strul med kranen i bland så tänkte inte mer på det då.

brr

Bild lånad från nätet

Kände på elementen och det hände inget när man vred på dem. Inte heller kom det något varmvatten. Pumpen larmade ingenting, allt såg normalt ut. Försökte med manualens hjälp undersöka vad som kunde ha hänt. Men lyckades inte. Skrev en lapp till maken, som han säkert skulle bli jätteglad över att få till frukost…NOT.

Han gick igenom pumpen i morse men hittade inget han heller. Jag fick som tur var tag i Servicekillarna och de har precis varit här och lagat värmepumpen. Ett kretskort hade brunnit, tydligen vanligt. Så nu har vi värme och varmvatten till kvällen. Till dess behåller jag raggsockorna på 😉

Inte första gången något händer med pumpen. Men tur i oturen har det alltid hänt till en Fredag då jag är ledig, så jag sluppit strula med jobbet. Nu satte han till och med en servicebok på insidan och sa ”så alla kan fylla i när de varit här och gjort något”. Haha hur ska man tolka det? Han räknar alltså med att något händer snart igen eller?!

Personligen tycker jag att det räcker och jag tror plånboken håller med!

Trevlig helg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s