Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Snuva, dans, foto, SKAM och återbesök till onkologen

Lämna en kommentar

Ja den här helgen blev inte riktigt som jag planerat. Maken har åkt till Landet som planerat och jag hade sett fram emot en soft helg där jag skulle tvätta och fixa lite, åka med Yngsta dottern till stan och handla dansskor, laga lite gott och se lite bra på TV. Men jag är tokförkyld och orkar inte ens ta tag i att sätta på en tvätt.

Fullproppad med Ipren och Alvedon tog vi oss i alla fall till stan i dag. Var nödvändigt inför hennes terminsstart på Måndag, att köpa nya balettights, balettskor, jazzskor till Discotävlingarna och gymnastikskor till Discoträningarna. Hon får ju så ont i hälarna och behövde skor av annan kaliber till det, än de Nikeskor hon hade. Vi gick till Löplabbet och fick bra hjälp. Ett par New Balanceskor, hoppas nu de funkar bra och att hon inte får ont.

Åt en snabb lunch i Kungshallen och sen hem igen. Max vad jag orkade och nu spränger huvudet 😦

Förra helgen var det dansläger för Tävlingsdansarna. Grymma lärare på plats i Disco, Konstnärligt och Hiphop.

I hiphop hade de Mario Perez Amigo, som nog många av er säkert känner igen som bakgrundsdansare på TV, bla i Melodifestivalen och en massa annat. Yngsta dottern tog även en privatlektion av honom under dagen och sa efteråt; ”Jag har aldrig lärt mig så mycket under en halvtimme som på denna lektion”. Gott betyg! Äldsta dottern har honom ibland på sin dansutbildning på SDA också och tycker han är grym.

img_7981

Yngsta dottern liggandes på golvet vid danskompis och Mario...

På Söndagen fanns möjlighet  för dansarna och föräldrar att boka sig på ”Fotokurs” som maken höll i. Lära sig fota dans, folk i rörelse. Yngsta dottern med kompis agerade dansande modeller.

img_7997

Sen kunde man också få bli fotad av maken.

Här är några bilder som han tog på yngsta dottern:

2017-01-15_e5d_7667

2017-01-15_e5d_7696-1

2017-01-15_e5d_7551

2017-01-15_e5d_7648-1

I går låg jag i sängen och vilade och tänkte att jag skulle titta på SKAM, en Norsk ungdomsserie som alla talar om. Tjejerna, deras kompisar, folk i min ålder ja typ alla! Kan inte säga att jag vart ”beroende” som så många säger att man blir. Så bra är den inte (inte som Glamour när det begav sig 😉 där kan man kalla det beroende ). Men smart att göra små korta avsnitt så man bara tänker …ett till…..ett till…

Tjejerna säger att de tror att många föräldrar som ser detta nu tror att det är så här nu. Att vi skulle tro att det är så här de är och beter sig. Stämmer säkert på en del och på andra inte. Äldsta dottern upplever vissa (ganska många) rätt korkade vilket jag kan hålla med om. Medan andra är mycket realistiska.

Folk i min ålder verkar se det mer som att man upplever sin Gymnasieperiod igen. På Gott och ont skulle jag vilja tillägga. För mig är det mest ont, då jag hade en (vad jag förstått sen) psykopat till pojkvän på den tiden.

skam-1

Bild lånad från nätet

I förra inlägget skrev jag ju också att det var dags att ta tag i det där med återbesök på Onkologen eftersom jag inte hört något från dem. Ringde och pratade med en sköterska och ifrågasatte deras tystnad. Hon sa att nu mer så får man inget läkarbesök. Man ska känna efter eventuella nya knölar själv och gå på Mammografi. Jag skulle gjort min mammografi i Oktober såg hon. Men eftersom Nya Karolinska ligger efter, så var jag fortfarande i kö…

Jag vet inte om det är för att jag är i branschen och talar samma språk, eller för att jag är ”på” för jag vet hur det funkar. Men det slutade med att hon per omgående skickade remiss för mammografi och ultraljud, samt att jag fick en läkartid inom två veckor. Dvs jag ska dit nästa Fredag redan!

Känns skönt, för jag har en hel del frågor kring återfall. De går ju typ inte att känna själv förrän det är ett faktum och typ för sent! Så jag vill nog scannas av lite nu och då, så det så! Jag brukar få det jag efterfrågar så jag hoppas jag får det även med denna läkare, som jag aldrig träffat förut!

Nu har vi ätit kycklingburgare, toppade med guacamole och jag är proppmätt!

Nu är jag slut som artist, blir att ta med sig datorn i sängen och klämma ett par avsnitt av SKAM innan jag somnar!

Ha en skön kväll!

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s