Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Grymma fynd, avsmakningspremiär och matplaner…

Lämna en kommentar

På landet finns två ”loppisställen” den ena är en liten källare där damen som har den säljer och samlar in pengar till barnhemmen i Lettland. Det andra är ett Röda Korsetställe, likt det som finns hemma. Men såååå mycket billigare.

Tycker det är kul att kvista förbi emellanåt. Ibland gör jag fynd ibland inte. Damen i Lettlandsbutiken är trevligare och har billigare saker. Hon räknar dock oftast fel så man får det ännu billigare. Men jag har inte hjärta att bara betala och gå. Brukar säga till att hon ska ha mera pengar. Hos röda korset har jag dock gjort grymma fynd då de inte verkar ha en susning om vad de säljer.En gång köpte jag en Mon Amieskål för 20:- som vanligen kostar ca 300:- och idag en karaff i Kosta Bodas Line-serie. Den kostar i affär mellan 450-600 kronor. Jag gav 15:-…….15:-!!!!!!!

Ja ingen är gladare än jag att de har 0-koll!

BRUQ8881.jpg

Den blir perfekt till bordsvattnet eller sommarens Rosé i trädgården. Det blåa uppläggningsfatet hittade jag hos Lettlanddamen. En tjuga och jag får ett komplement till en lika intensivblå skål jag har har med liknande motiv, att servera i/på.

I veckan var det Fettisdag. Har ända sen Semelwrapsen kom velat prova en. Men inte orkat åka in till Tösse för att få tag i en. Men nu har de börjat sälja dem på vårat lokala bageri hemma, så då var det ju läge att slå till!

IMG_8503.JPG

Den var jättegod. Gillar att jag slapp äta ”bulle” som jag inte gillar. Lite stora bara tyckte jag som inte är så förtjust i sött. Halva storleken hade räckt för mig och halva priset 😉  49:- styck, är rätt saftigt!

Idag har vi haft det soft. Tjejerna har pluggat. Efter lovet kommer ju diverse prov.

IMG_8527.JPG

Jag och yngsta dottern var iväg och handlade en sväng. Köpte Bubbies på kul. Hoppas de är goda. 79:- för 5 st. They better be good!

bubbies-680x449

Bild lånat från nätet

I kväll lagar jag Högrevsburgare med parmaskinka och basilikadressing. Känns som det kan bli gott!

Fnular också på morgondagens menu. Maken och jag firar Bröllopsdag 17-år it is! Får se vad det landar i. Försökt hitta Rådjurssadel, men det fanns varken hemma eller här. Frågade också efter Blinier på ICA här, men det hade de aldrig hört talas om. Såg ut som frågetecken när jag försökte förklara vad det är. Jaja hittar säkert på något annat. Man får ta vad man har och får tag i!

Andra Chansen är given. Tror vi sett Mello varje Bröllopsdag. Ett par gånger har vi till och med bokat hotell som haft storbildsskärm med Mello i restaurangen! Det ni….kallar jag devoted 😉

Ha en skön Fredagskväll!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s