Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Plötsligt händer det och vi har alla våra anledningar till varför….

Lämna en kommentar

Så har jag gjort mitt första Friskispass. Nä skoja bara…köpte ett kort för 500:- på 90-talet och gick på EN lunchgympa. Det blev en dyr halvtimme om man säger så. Sen har jag varit på en Utegympa i Rålis också, någon gång på 90-talet. Det är min Friskiskarriär sammanfattad.

Ok vad var det som gjorde att jag hamnade där idag då?

För några veckor sen var jag på min årskontroll på Onkologen. Tog upp allt man brukar ta upp, ny mammografiremiss, kläm&känn på brösten, blodprover etc. Men jag tog också upp mitt mående som jag hittills tänkt; ”det ordnar sig” om.

Som jag förut beskrivit så har man under behandlingarna fullt fokus på det. Att hantera dagen och biverkningar av cytostatikan, ta prover, åka och få behandling, klara att få i sig något pga illamående, lära sig knyta schalen eller föredra att ta steget ut och slippa den och köra flintislooken, bli inlagd på sjukhus några gånger pga olika biverkningar/orsaker av cytostatikan etc etc.

När allt det där är över kommer det existentiella som ett slag i huvudet. Som ett ”va fan hände” och krisen är ett faktum. Kommer jag att få leva, kommer jag få återfall, får jag se mina barn ta studenten, gifta sig, kommer jag att få träffa eventuella barnbarn, resa dit jag vill, bli gammal ihop med gubben….ja ni fattar. Cancern lämnar aldrig tankarna!

I mitt fall vart dessa funderingar stundom bättre och bättre för att sen senaste året bara bli värre och värre. När jag berättade för onkologen såg han solklara utbrändhetssymtom. Inte pga stressigt jobb etc men pga långvarig psykisk belastning från det att jag fick mitt cancerbesked och fram till nu. Jag har koncentrationssvårigheter, inget närminne (fråga mig inte vad jag läser för bok, för jag har ingen aning om vad den heter, eller vad jag såg på TV i går), drar mig undan både vänner och familj och känner att minsta lilla är för mycket , en hög tröskel att kliva över och som dränerar mig på energi. Sover dåligt uppe på det, mm mm

Men Onkologen fixade i alla fall en remiss till vårdcentralen för en samtalskontakt så jag kan ta itu med detta.

Provsvaren var topp och mammografin var bra. Grymt skönt så här 5 år sen diagnos.

Sen var jag också iväg till Företagshälsovården, liksom alla på jobbet, och de gick igenom hela mig. De tog en del samma prover som på onkologen dvs blodstatus, njurar, levervärden mm och sen också en del nya som kolesterol, tyroideavärden, järn, inflammationsprover mm. Samt kollade EKG, blodtryck, syn, hörsel…ja you name it.

Var så i Fredags och fick svar på alla prover där. Allt var på topp. Inte bara inom referensvärdena utan också verkligen precis på det bästa. Otroligt efter allt kroppen varit med om i form av behandlingar. Så jag kände att det kanske finns hopp om livet trots allt. Att jag kan få bli relativt gammal. Blev superpeppad och tänkte att nu jäklar ska jag ta tag i ryggvärken och min katastrofala kondition.

Så med lite Friskis och psykologsamtal framöver ska jag bli på topp!

Superpeppad av tjejerna hemma som hejar på och av en kollega som inspirerade mig. Hon har inte det vanliga träningstugget som andra har och som jag ogillar och som bara gör mig otaggad. Nä hon började precis själv och hade ett nytt sätt se på träning.

IMG_8958

Så idag vart det ett pass ”Dans Soft” och i morgon ska jag på Jympa. Sen tre danspass bokade nästa vecka! Köpte ett klippkort, börjar där… Heja mig!

Roliga saker senaste veckan är att vi fick se en glimt av Mellandottern i ”Finaste Familjen” där hon hade en flöjtspelande statistroll, samt roll som publik.

IMG_8891

Sen har hon fyllt 17 år också. Kusinen fyller dagen innan så vi firade båda tjejerna här.

IMG_8849

 

Efterrätt in da making…

Äldsta dottern har utbildats och examinerats i Disco steg 1, vilket innebär att hon får träna och coacha Discodansare. Hon har redan Hiphop steg 1 sen tidigare så nu har hon breddat sim kompetens. Hon är danslärare för fem Discoklasser på dansskolan varje vecka samt har extraklasser i Commercial Hiphop. Grym tjej säger jag ❤

 

disco1

Nyexade Discotränare, Dottern tvåa från höger!

Workshop-i-Com-HH525350

Hon har förresten också varit aktuell som statist i dagarna. Är med som dansare i filmen ”Sameblod”.

IMG_8484

Längst till höger!

Lillfia kom 2:a på senaste tävlingen. En Elittävling i Hiphop! Grymt bra. Det var 61 startande i hennes klass, Star J!

IMG_8828

 

Ja det är väl vad som hänt på sistone. Vi har varit och sett Danny också. Men det får bli ett eget Blogginlägg 🙂

Ha en fortsatt skön Lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s