Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Födelsedag med presenter i dagarna tre…

Lämna en kommentar

Jag fyllde år i Fredags. Blev uppvaktad av familjen på morgonen och fick fina presenter. Ett fat, som kompletterar skålen jag fick i julklapp av äldsta dotterns pojkvän och en superlyxig stekpanna. Hobbykockens dröm alltså!

IMG_9072

Var med en kollega inne i stan för att hämta nya inloggningskort till datorn på jobbet och fick present av henne. Marsipanägg som jag älskar samt ljus och servetter!

Maken åkte till landet för att skåda tjädrar och förhoppningsvis tjäderspel. Jag skulle bli uppvaktad med Pintxtos och Cava av övrig familj, men det vart inget pga av det fruktansvärda som hände i Stockholm denna eftermiddag, och Täby C stängde. Så vi åkte och köpte massa godsaker på IcaStop. Tjejerna, dotterns pojkvän och jag firade hemma i stället, mysigt det också.

IMG_9073

Öppnade en flaska bubbel jag köpt i Italien när jag var där då äldsta dottern tävlade Hiphop VM. Mycket god, synd att den inte finns här. Perfekt var att den hade ”vanlig” kork, att öppna med korkskruv, som jag vågar öppna. Är annars livrädd för ”bubbelkorkar” då jag är så otroligt skotträdd. Så pass att det inte blir något bubbel om ingen annan kan öppna flaskan!

På Lördagen åkte jag och tränade på morgonen. (Med passet jag kört i kväll har jag kört sex Friskispass på tio dagar. Provat lite olika. Kul. Så nu börjar jag få lite koll på vad jag ska välja framöver. Målet är två-tre pass i veckan). Sen åkte jag, Yngsta dottern, Mellandottern och en kompis till henne till Barkarby. Jag och Lillfia till IKEA och de andra till Outleten. Jag köpte nya vardagstallrikar och de gamla repiga åkte ut.

Jag fick en fin duk från Lexington av Mellandottern, som hon köpte där. Så gulligt av henne!

Hemma sen invigde jag stekpannan och lagade en god pastarätt.

IMG_9074

IMG_9075

http://nouw.com/minmat/pasta-med-pancetta-parmesan-basilika-och-29717381

Maken hade otur uppe på landet då bilen gick sönder. Det vart hyrbil för att ta sig tillbaka till Stockholm på Söndagen. Jäkla skit, tråkiga utgifter med trasig bil och inte alltför lätt att fixa på avstånd. Hoppas det ordnar sig under veckan.

På Söndagen hade vi bestämt att gå på restaurang hela familjen och dotterns pojkvän, för att fira mig allihopa i stället för i Fredags.  Jag bokade på en Tapasrestaurang på Karlaplan. Yngsta dottern och jag beställde avsmakningsmeny, vilket innebar 14 rätter och de andra kompletterade med ca en till två tapasrätter var. Så vi fick ett helt bort fyllt av tapas. Fantastiskt gott och mysigt. Verkligen ett ställe att rekommendera.

IMG_9068

IMG_9069

IMG_9071

Alla åt efterrätt utom äldsta dottern och jag som tog varsin fantastiskt god Mojito till efterrätt. Klockrent val, så gott!

Superlyckad kväll. Så nöjd med min uppvaktning, kunde inte varit bättre.

Nu är det bara att hålla tummarna för lilla bilen att den går att fixa….

Jobbvecka som vanligt och tjejerna njuter av lov!

Ha det!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s