Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Fem år sen idag….dagen då jag fick mitt Bröstcancerbesked….

3 kommentarer

Det är fem år sen idag jag fick mitt Cancerbesked. 11 April 2012 är ett datum jag aldrig glömmer. Glömmer aldrig hur jag satt där på bänken utanför Sophiahemmet och ringde till maken och delgav honom det besked jag då nyss fått. Minns faktiskt inte mer av dagen än att jag tog mig hem med Roslagsbanan i något sorts förlamat tillstånd. Vad skulle hända nu….operation…behandlingar….sen då ….får jag leva….barnen….mina älskade tjejer…vad ska hända med mig, oss, dem…..

Fem år är en lite magisk gräns då de flesta återfall sker inom de första fem åren. Även om vissa sorter lurar och kommer som återfall senare, så har risken minskat en hel del. Men nu planar den ganska sakta av så risken nu och om tio år så är det, vad jag förstår, inte så stor skillnad. Men allt beror ju också på vilken Bröstcancersort, aggressivitet och delningshastighet mm det var. Jag kan inte allt om det där. Vet bara att fem år är en milstolpe och det känns bra att den nu är nådd. Även om jag aldrig kommer att kunna släppa skräcken över att få återfall. En gång Cancer och den släpper dig aldrig!

210126

10127

20125

Lillfias fina bild av mig!

20121.jpg

Så lägger mig i kväll och vet att när jag vaknar i morgon så är det fem år och en dag…….härligt….för varje ”frisk” dag är oerhört värdefull och jag är tacksam för var och en av dem!

Må så gott och njut av både vardagen och alla andra guldkorn i livet!

IMG_9004

3 tankar om “Fem år sen idag….dagen då jag fick mitt Bröstcancerbesked….

  1. Kram till dig och tjejerna här ifrån Västerås! ❤️

    Gilla

  2. Hej! I september är det sju år sedan jag fick mitt första besked.. 12 operationer cellgifter och en bröstrekonstruktion Viss ständiga smärtor i ena axeln pga ärrbildning. Håret som är tunt och stripigt. Men jag är fortfarande kvar hos min familj. Tankarna lägger sig ibland som en mörk filt. Ständigt skräcken över att skiten skall komma tillbaka. Vet precis vilken känsla du har… Många varma kramar ♥

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s