Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Dag 4, En dag i Makarska.

Lämna en kommentar

Efter att ha spenderat de första dagarna med sol och bad kände vi för att röra på oss lite. Kul att komma iväg på något annat. Vi bokade en taxi som tog oss till Makarska. En lite större ort ca 20 min med bil bort.

IMG_1148

Det var grymt varmt den här dagen, nästan olidligt. Så kanske inte bästa dagen att inte ligga i vattnet!

IMG_1153

Väldigt mysigt och charmigt. Med en fin strandpromenad och små mysig gator uppe i stan. Men stränderna låg lite bortanför så dem vet jag inget om.

IMG_1157

Vi började med att kika in i ett shoppingcenter som fanns där. En handfull affärer där inne så det var ingen supershopping direkt. Men en affär där Mellandottern hittade smink och vi köpte kul godis.

IMG_1159

Hon hittade också en annan sorts Dextrosol med annan smak än vad som finns hemma. Nice för henne som  Diabetiker och tvingas äta Dextrosol så ofta att det nu för tiden får henne att kväljas.

IMG_1218

Sen vart det lunch. Tjejerna ville ha pannkaka och vi frågade hur många pannkakor man fick (eftersom det var en efterrätt egentligen) och det lät lite lite och man kunde inte få fler på samma tallrik. Så vi beställde 3 portioner för dem att dela på och lite pommes och sallad. Hm, hade uppenbarligen fortfarande inte lärt oss att det är stora portioner och stora pannkakor 🙂

 

De vart mätta om man säger så!

IMG_1164

Maken och jag åt varsin sallad.

Sen gick vi runt på stan och bara tittade på stan i sig och i små butiker. Insöp atmosfären!

IMG_1165

En bar med pälsklädda bänkar!! Hur sunkigt ska inte det bli när det är så varm och alla är så svettiga??!! Men mysigt!

IMG_1168.JPG

En gata mitt i stan.

IMG_1169

IMG_1172

IMG_1173

IMG_1174

Vi var in på ett litet galleri.

IMG_1176

IMG_1178

Vi var in på ett Apotek för att köpa plastförband att sätta över dotterns sensor som mäter blodsockret. Den lossnar annars när man badar länge och de ska ju sitta i två veckor innan man ska byta. Så fint inne på Apoteket!

IMG_1183

IMG_1181

IMG_1184

 

Sen vart det en liten tur i en ”Ubåt”. Jag bangade dock. Lite för klaustrofobiskt för mig. Men de andra tyckte det var kul att kika på fiskar.

IMG_1187

IMG_1189

Under tiden så väntade jag i skuggan. Men det var så fruktansvärt varmt att jag blev helt svimmig även i skuggan. Jag var tvungen att ta mig till shoppinggallerian där det var lite svalare. Köpte en vatten och satte mig i en trapp inne. Helt sänkt. Piggnade till efter ett tag. Gick och köpte mig ett par nya skor, då jag fått ett grymt skavsår av de jag hade på mig.

IMG_1201

Sköna!

När familjen kommit tillbaka från båtturen så gick vi och svalkade oss med god dryck. Jag tog en Mojito och Mellandottern en Mojito Virgin.

IMG_1195

Efter det vart det Taxi hem och Maken och Mellandottern gick ner till stranden för ett dopp och jag och Yngsta dottern gick till poolen.

På kvällen gick vi till en Restaurang som låg på vår gata. Jag och Yngsta dottern tog vår favorit sen vår Alicanteresa, Chateaubriand. Men det var inte alls lika gott som då och denna restaurang gick vi inte tillbaka till.

IMG_1205

Efter middagen gick vi en promenad och hamnade på en bar där de hade lite olika spel.

IMG_1208

IMG_1215

 

Sen avslutade vi dagen på balkongen som vanligt.

 

IMG_1223

Det vart en härlig dag och kul att se något annat än Baska Voda.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s