Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Ett rätt spretigt inlägg, men glad att jag till slut fick tid att göra ett…

Lämna en kommentar

Nu renoveras det för fullt på övervåningen. Äldsta dottern målar om sitt rum med hjälp av pojkvännen och maken målar och ska sen lägga golv i vardagsrummet på övervåningen. Badrummen är äntligen klara. Vi har ju vart på väg i massor med år men inte hittat någon badrumsfirma.  Men de var ruggigt gräsliga båda badrummen. Närmast att börja var vi för fem år sen, men så fick jag bröstcancer och badrummen var liksom inte prio ett längre.

Men nu äntligen! Här kommer lite före och efter bilder:

IMG_3311

Nedervåningen före, och sen efter…

IMG_2237

Sen kom också skåpen på plats…

IMG_3314.JPG

IMG_3313.JPG

 

IMG_3312

Övervåningen före och sen efter…

IMG_3229

Bastun har fått ny panel och sen ska maken göra lavarna själv.

Kul med nytt vardagsrum också, så välbehövligt. Pizzeriapanelen i furu ska bli vit, annan färg på väggar och de bruna fönsterbrädorna ska försvinna. Gamla soffan ligger på tippen. Var så sliten att tyget gått sönder. När det blir klart där uppe blir det ny soffa, ja helt ny inredning över lag. Det pysslar vi med! Jag kör markservicen!

Annars har det varit en hel del dans. Yngsta dottern har dansat BA-Battle, en Elittävling och ett Hiphop SM.

IMG_3406

Från Hiphop SM

Foto: Dansfotografen (maken)

Mellandottern var också med på SM med sin grupp och det var premiär i Duo för henne. Hon och kompisen vann i sin klass, Brons Ungdom.

IMG_3440

Vi bodde på ett mysigt hotell i två nätter. En av kvällarna var vi ute och åt god mat. Den andra kvällen höll tävlingen på så länge att vi inte kom därifrån förrän efter 22. Innan restaurangbesöket hann vi med Vingåkers Outlet. Jag köpte en stekpanna från Fiskars, två karottunderlägg, ett par Tiger of Sweden-jeans och ett Tiger of Sweden-skärp. Yngsta dottern slog till på en Muminmugg från Iittala. Ett par riktigt bra saxar från Fiskars fick det bli också. Mellandottern köpte skärp från Tiger och ett armband.

IMG_3393

Eftersom Mellandottern bestämde sig för att köra SM efter det att jag bokat hotellrum för tre pers, så fick det bli ett enkelrum också. Jag bodde själv, så slapp övrig familj klaga på mitt snarkande och jag som är så lättväckt fick sova hela natten 🙂

IMG_3394

Mysig restaurang med god mat!

Mellandottern har fått ett till extrajobb också. Hon sökte på ICA Kvantum. Gjorde en bra intervju och fast de egentligen tillsatt tjänsten som var i manuell disk, så ville de att hon skulle börja då de gillade henne så mycket och inte ville missa att få henne som anställd. Så nu ska hon sitta i kassan varannan helg och en kväll i veckan. Perfekt. Ligger nära både skolan och dansskolan så det är supersmidigt. Hon har kvar sitt jobb på The Winery Hotel, fast hon har inte jobbat något pass på ett tag nu då det har varit supermycket i skolan. Samt ev har hon ett restaurangjobb till.

Stolt över mina tjejer som faktiskt fått alla jobb de sökt och vart på intervju på. Så snack om att man inte kan få extrajobb köper jag inte. Men det gäller att börja bygga sitt CV tidigt och vara lite smart. Läsa in sig på företagen man söker till, ha rätt approach etc. Äldsta dottern var vice ordförande i Elevrådet på sitt gymnasium för hon tänkte att det var smart för CV:t, sen slet hon på Mc Donalds och öppnade Restaurangen kl 06 en hel sommar(dvs gå upp typ 04.30 för att hinna). Inte särskilt kul att behöva gå och lägga sig typ 21 en hel sommar när man är 19 år, men det visar på ett driv som gynnar sig i längden. Hon fick sen jobb på Coop i stället, med rimligare arbetstider. Nu pluggar hon på Universitetet, jobbar som Danslärare på Fredagskvällar och har då 4 klasser, lördag och Söndag har hon en klass per dag, samt jobbar på Coop emellanåt.

IMG_3465

Maken och jag var och såg Lena Ph på Rival, riktigt bra. Ingen idé att rekommendera då hon inte kör den längre. Men så så bra!

IMG_3153.JPG

 

Var några veckor senare med jobbet och såg David Batra, ”Elefanten i Rummet”, också på Rival. Den kan jag verkligen rekommendera. Alla vi var supernöjda. Skrattade i 90 minuter. Inte tråkig någonstans och så kärleksfull och rolig.

IMG_3363

Innan åt vi på Rivals Restaurang. En mycket god Toast Skagen och sen Biff Rydberg på Hjort. Kanongott!

Lagar Biff Rydberg här hemma ikväll. Men med Oxfilé. En toast med laxröra får det bli till förrätt.

Lite segt är det dock då jag är förkyld. Har varken lust eller tid med det. I morgon har tjejerna sina två föreställningar på Intiman med dansskolans Julshow. Då vill man vara på topp!

En som var på topp idag var yngsta dottern. Den årliga märkestagningen på dansskolan var det idag. Gick superbra.

IMG_3494.JPG

Nä nu får det vara slut på skrytet 😉

Maken och jag ska se på Så mycket bättre. De stora tjejerna är på vift. Den ena på ”Glögg” och den andra på Födelsedagsmiddag. Yngsta dottern sitter med SO-Plugg och chillar emellanåt med datorspel.

I morgon blir det Julshow som sagt, två döttrar som dansar och en vars koreografier vi får se, underbart. Älskar Intiman och Julshowshelgen.

Sen har jag bokat bord på en restaurang bredvid. Som en nice avslutning 🙂

Ha en skön kväll!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s