Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Vår Jul….

Lämna en kommentar

 

Alla, ja inte äldsta dottern som är i Thailand då, men vi andra spelade bingo på uppesittarkvällen. Skinkmackan avnjöts enligt tradition, precis som den givna Beaujolaisen till.

Under natten så kom såklart tomten och gjorde sitt jobb så tjejerna hade något att klämma på under granen på Julaftonsmorgonen.

IMG_3763

På Julafton kom mamma och pappa över och vi tittade så klart på Kalle och drack Glögg. Sen var det dags att äta Julbord.

IMG_3766 (1)

Nytt på Julbordet i år var Saffranspannkaka, saffranscrépes, parmesanrostad brysselkål och små grönkålspajer.  Recept på dem finns på min matblogg:

http://nouw.com/minmat/sma-gronkalspajer-32390421

Brukar alltid göra något nytt för att det är roligt. Men i år vart det fler nya rätter då Mellandottern valt att äta Vegetariskt.

Efter maten är det paketdags hos oss.

Det var ju länge sen det kom någon tomte. Men Yngsta dottern skötte paketutdelningen exemplariskt.

IMG_3777

Jag fick många fina klappar. En fitbitklocka, en soppkokbok, en saltsten som man ska laga mat på, gott bubbel (både Cava och Prosecco), choklad, en kattkalender (en viss dotter bearbetar mig att vi ska skaffa katt 😉  ), en Starbucksmugg, ett par trådlösa Urbanista hörlurar….tror det var alles…

Det ska bli jättespännande att laga mat på saltstenen. Den kunde användas till mycket. Det gäller bara att lära sig! Det blir en rolig utmaning. Det går att lägga den på grillen och sen grilla kött eller fisk på den. Man kan ha den som serveringssten till tex sushi. Man kan använda den som kylt underlägg också om man har den kallt innan. Tex om man behöver kyla under någon maträtt på en buffé eller ute på sommaren. Sen när det inte är mycket kvar av den kan man använda den som rivsalt!

Bilder lånade från nätet

När alla öppnat sina julklappar så plockade vi fram godis och jag gjorde en Glöggdrink på Glögg och Mousserande vin. Så spelade vi Julklappsspelet.

IMG_3783 (1)

Vissa vann lite tokigare saker än andra 🙂

En skön Julafton som maken och jag sen avslutade framför TV:n. Yngsta dottern satt och ritade med nya superbra pennor jag och Mellandottern köpte när vi var i Köpenhamn och som hon fick i Julklapp.

IMG_3789

Nu har vi avnjutit några sköna Mellandagar. Försökt hitta en billig Micro till makens julklapp. Han fick utrustning/tillverkningssats för att kunna göra egna Jiggar. Men vi vill inte använda vanliga micron till det, blir kanske lite giftiga ångor eller så!

För övrigt är jag oerhört nöjd att ”Fröken Frimans Krig” är tillbaka på TV, även om jag inte hunnit se den än. Men känns mysigt att veta att jag har ett avsnitt att se. Men fullt upp att läsa Julbok nummer två nu.

julbok

Gillade den från första stund!

På spisen puttrar nu en Älggryta som vi ska äta i kväll. Gött!

Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s