Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

En skön Lördag….

Lämna en kommentar

Så skön Lördag har det varit so far. Började med lite sovmorgon och åt sen frukost med Mellandottern innan hon skulle iväg och jobba i kassan på Ica kvantum/ Metro. Hon fick nog en del att göra idag, en Lönelördag som denna i ett av Stockholms största köpcentrum!

IMG_4120.JPG

Sen på med träningskläderna och iväg till Friskis för ett ”Dans Soft”- pass. På Lördagarna är det en äldre kvinna som håller i det och det känns lite som hon glömmer bort steg och  improviserar en del så det blir ganska tjatigt. Man märker att hon inte följer det upplägg som ska vara. Men men, man blir svettig och träning får man. Men det passet är bättre med en annan ledare på Tisdagar.

Jag kan dock inte sluta förundras över att folk kan ha en sådan total brist på taktkänsla och varför väljer man då att gå på ett danspass, där typ takten är allt???!!! Det är för mig en gåta. Jag kan förstå om man inte är van att ta koreografi, gör stegen fel etc, men även om man gör fel så gör man fel i TAKT!! Vissa kan inte ens gå, alltså bara GÅ i takt. Konstigt!

IMG_4128

Jag måste tillstå att jag är lite stolt över mig själv. Mellan tre och fem pass i veckan har jag lyckats åstadkomma sen jag köpte mitt Friskiskort för snart ett år sen (med undantag över sommaren då det inte fanns mycket att gå på och när jag varit sjuk). Det är bra jobbat för en soffpotatis 😉

Jag fick ju en Fitbit-klocka av maken i julklapp. Den är så peppande. Man får beröm och fyrverkerier när man uppnår de mål man ställt in (haha barnsligt förtjust i beröm). Jag har ställt in tre pass i veckan som mål och 10.000 steg om dagen. Då säger den till när jag måste upp och röra på mig för att uppnå det. Den vet när jag ska gå och lägga mig och påminner om det och sen på morgonen får man en sömnkurva över hur man sovit. Hur mycket REM, Deep och Light-sömn samt hur många vakenperioder man haft. Inte för att jag kan göra så mycket av det men det är kul att kolla. Men i träningen blir jag superpeppad av den!

IMG_4130

fitbit

När jag kom hem vart det lite städning. Vi har inte haft städerskan här sen vi började renovera badrummen och nu håller vi ju på på övervåningen så det är liksom ingen idé att betala för någon som bara kan städa en liten del av huset.

Maken har åkt upp för att kolla till landstället. Vi har inte varit där sen mellandagarna och det behöver lite tillsyn. Jag var inte sugen på att åka upp och Yngsta dottern hade sen träning igår kväll, så vi stannar hemma över helgen.

Tvättar undan och plockar också. Sen lite tid för Bloggarna och till att göra ny spellista på Spotify.

Till middag blir det Lasagne på älgfärs och någon vegetarisk variant till Mellandottern. Den äldsta skulle på någon parmiddag med vänner, men skulle kanske dyka upp senare.

Lillfia har pluggat Kemi hela dagen och det blir förhör sen. Prov i veckan. Alla tjejerna har haft samma bok, samma lärare och samma provbeskrivning så man börjar kunna detta nu, 🙂

IMG_4131

Lite läsning vill jag hinna med i kväll också. Läser just nu Mari Jungstedt. Superbra!

det-forlovade-landet

Denna köpte jag i veckan också:

 

IMG_4090

Inte hunnit läsa så mycket mer än de första sidorna, men jättemysig!

Näpp, nu är det dags att ta tag i Lasagnen…..

Ha en skön Lördag och missa inte sista ”Stjärnorna på Slottet”!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s