Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Får jag presentera våra nya familjemedlemmar!

2 kommentarer

Alltså jag har ju aldrig gillat katter. Snarare tyckt de är lite läskiga och otäcka som tex ändrar form när man lyfter dem. Sen köpte vi landet och då frekvent fått besök av två söta katter både in i huset och utanför. Så jag har ändrat mig.

Yngsta dottern har pratat katt huuuuur länge som helst. I julklapp fick jag en kattkalender av henne haha 😉

Någonstans i bakhuvudet har jag också tänkt katt. Inte sagt så mycket men läst lite om dem och känt efter.

Så i Torsdags så frågade hon om vi inte kunde åka till Solgläntans Kattpensionat som då hade öppet hus och har omhändertagna katter som de adopterar bort. Jo men ok då tänkte jag.

Sagt och gjort. Så vi åkte dit. Talade om vad vi önskade, att vi inte är kattvana och vill ha en lugn och trygg katt, kelig och social. Vi blev visade runt i olika rum med flera katter i varje. I ett av rummen bodde fyra katter som alla kom från ett hem där damen haft många katter och blivit vräkt. Så de hade kommit till katthemmet som så kallade ”Djurskyddsärenden”. De hade haft det bra med mat och skötsel och så, men hon fick inte/kunde inte ha dem kvar.

Två av dem var så fina. Vi blev helt kära! De låg och spanade på oss. Kom sen, efter en stund, fram lite nyfikna och kollade in vilka vi var. De ”gosade” också med varandra. Jättesöta kattjejer.

De adopterades bara bort tillsammans. De är uppväxta ihop och med flera andra och vill ha sällskap av varandra. Kändes lite fint, och även om vi skulle fått adoptera en av dem så kände vi att vi ville ha båda. Man fick ju heller inte sära på dem och det kändes som det faktiskt var just dessa två som ska bo hos oss!

Vi fick preliminärboka dem till idag. Behövde ju fråga övrig familj också!

Många tjejer blir det hemma för gubben! Ja gubben ja…måste ju få med honom på tåget. Men efter lite familjediskussion så sa han ja.

Så det blev inte bara en utan TVÅ katter som flyttar hem till oss den 22 Februari. Den ena ska bli av med en avbruten tand den 14:e och sen måste den stanna någon vecka till. Så därav den 22:a.

En dam med sköldpaddsteckning,  född 2015

IMG_4191

..och en Svart/vit tjej född 2016

IMG_4194

Så nu är det full rulle med att googla på katter, kattskötsel, utrustning etc etc.

Samt det där med namn. De har inget specifikt de lyssnar till så vi ska ge dem namn. Kan inte påstå att familjen är så enig i namnfrågan så vi får se vad det blir!

Ja så kan det gå! Men det känns jättemysigt och Yngsta dottern är eld och lågor och de andra också jätteglada. Alla vill med i morgon och titta på klösbrädor, toaletter och transportburar etc. Sen åker vi nog och hälsar på dem någon dag också. Det är ju så långt till den 22:a!! Vi längtar redan, orkar knappt vänta!

 

 

 

2 tankar om “Får jag presentera våra nya familjemedlemmar!

 1. Lycka till!
  Det är mysigt med katter, önskar att jag kunde skaffa katt men äldsta dottern är så allergisk så då kan hon inte hälsa på mig och det vore ju himla tråkigt så…nej jag får sukta vidare i drömmen.

  Kram och ha en fin helg!

  Gilla

 2. Hej! Hittade hit via Millans Värld. Grattis till katterna! Det är ju så mysigt med katter tycker också jag. Ett hem utan en katt är bara ett hus…eller hur det nu var…
  Själv har jag bara en katt kvar hos mig. Annars har jag som mest haft 3. När jag inte haft kullar. Men jag hade bara 3 kullar sen fick jag sluta. Det blev för dyrt. Men kattungar är nog bland det sötaste och gosigaste som finns!
  Lycka till med de fina kissarna. Ser jättefina ut!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s