Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Skön helg på landet, och sen har någon gått och vunnit….

Lämna en kommentar

Har en skön helg på landet. Det var länge sen vi var här nu. Maken kunde ta ledigt i går så vi kunde åka upp redan i Torsdags kväll. De stora tjejerna är hemma med Katterna. Det är lite tidigt för katterna att byta miljö igen. Men det är inte utan att man saknar dem….och tjejerna 🙂

I går var vi ner på ”Stan” fikade på makens systers Bageri, där också min bror jobbar. Mumsig semla bjöds det på.

IMG_4614

Bageri Blå Rutan, Ludvika

Sen skulle maken iväg på ett ärende och Yngsta dottern passade på att gå och klippa sig. Slog till och klippte lugg. Modigt, och fint vart det.

Sen vart det Subwaylunch innan vi gjorde det obligatoriska besöket på Dollar Store, butiken där allt är sjukt billigt! Ja det är sjukt billigt att klippa sig här uppe också. Inga Stockholmspriser direkt.

Vi handlade/bunkrade det vi brukar, men nu med ett tillägg…Kattsaker 🙂

 

IMG_4630

IMG_4620.JPG

Jag köpte mig ett par hantlar, taggad efter Gymintroduktionen jag var på i veckan. Så nu ska gäddhänget väck 😉

Sen tillbaka hem till ”Byn”. Maken skottade upp banor så det gick att åka madrass ner mot Tjärn. Dottern testade också snöskorna.

 

IMG_4625

IMG_4623

Efter en uteeftermiddag tog de en bastu medan jag lagade mat. Vad som serverades kan ni se här:

https://nouw.com/minmat/entrecote-med-gronpepparsas-och-ugnsrost-33172534

Vi tittade på Talang och röstade så klart på tjejernas Hiphopcoach det haft privatlektioner med några gånger; Mario Perez Amigo. Men han gick tyvärr inte vidare denna gång. Borde gått vidare i stället för den ylande sångerskan. Men jag tror inte folk förstår hur talangfull han är. Men än är det inte kört. Man kan tydligen rösta in de som åkt ut igen så ring, ring, ring!

Maken och dottern har idag varit på skogsutflykt och sen åkt i de, av maken,  plogade banorna. Sen har de tillverkat Jiggar.

Maken fick ett tillverkningset i julklapp och efter lite pyssel är nu två jiggar klara.

IMG_4639.JPG

Nu sitter de och ritar tillsammans och jag ska börja med kvällens middag. Något med kyckling, pestotortellini, parmesanostsås……skapas under tillagning så jag återkommer med resultat!

I kväll blir det middag till Mellos andra chansen.

Nästa vecka ska undertecknad få gå på Mellofinal! Det ni! Yngsta dottern har varit med i en Toyotatävling på bilden i skolan. Ritat ett bidrag på en framtidsbil som nu gått vidare i tävlingen och på vägen vunnit två biljetter till Mellofinalen! Tjohoo!

Jag ska få gå med henne, jippitjohoo, jag har älskat Mello sen man låg framför tv:n och höll micken från kassettbandspelaren mot TV-högtalaren för att spela in låtarna. Ja då fanns inget Spotify och LP-skivorna skulle ju dröja och inte kunde man ju köpa alla artisters LP:s. Grymt kul ska vi ha och taggade är vi!

Supergrattis till henne som kan rita så bra och nu håller vi tummarna för nästa deltävling. En till innan final i Japan!

IMG_4610

By the way…har ni inte läst Simon Häggströms böcker så gör det! Grymt bra! Reality, han är Polis i Stockholm!

Ha en skön Lördagskväll!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s