Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Skivepitelcancer, konfirmation och semester….

Lämna en kommentar

Ja jag veeeeet! Jag är sämst på att uppdatera bloggen! Men ibland finns lusten bara inte där. Det händer saker jag tycker jag kan skriva om, så hinner jag inte och sen känns de inaktuella.

Hur som så kan jag berätta att Basaliomet jag skrev om i förra inlägget, det var inget Basaliom. Det var värre, det var skivepitelcancer. Men att det var radikalt borttaget, som det heter när det är borttaget med marginal. Jag fick tid på ”Hud” på Danderyds Sjukhus och de kollade igenom hela mig. Hittade ett märke till  på foten, som de skar bort och svaret på det var att de fått bort även det med marginal. Så nu är jag hänvisad till skugga, med täckande kläder eller solskyddsfaktor 50. Jag har aldrig varit en solpressare så det är inget problem för mig. Men jag har aldrig fått färg förrän på senare år, så lite tråkigt är det ju att jag inte får vara i solen och få en lite färg nu när jag tydligen har fått pigment jag aldrig tidigare haft. Men men, jag undviker ju gärna hudcancer och dess risk för spridning. Får bli La shadow för mig!

I Lördags Konfirmerades yngsta dottern. Hon har varit två veckor på läger på Fårö och i Lördags var själva Konfirmationen. Jättefin ceremoni i kyrkan…

IMG_7234

….och sen middag med släkten hemma.

IMG_7237

Matmässigt hade hon önskat sig Laxbuffé. Så jag gjorde en Laxsida i ugn täckt av prästost, citron och dill med Fransk potatissallad, en dillsås och en pepparrotssås till det. Gravlaxceviche, Kall laxsoppa, Rökt laxmousse serverat med tunnbröd och grillade grönsaker och grillad halloumi samt pitabröd till.

IMG_7235

Presentöppning

Vi överraskade henne med flamingotema hemma då hon önskat sig en flamingo till poolen, ja inte i konfirmationspresent då men bara ändå. Så vi hade fixat en sån, köpt småflamingos för burkar/glas till poolen, flamingoljusslinga över bordet, glasunderlägg och ljuslyktor med flamingomotiv, handdukar med flamingos till solstolarna, flamingolampa etc etc.

IMG_7189

Nu har maken och hon åkt till landstället. Jag och de andra två tjejerna är hemma. Jag är ledig men de jobbar. Fick en myskväll med mellandottern i går kväll. Vi satt ute och läste och pratade länge. Så mysigt. Tog en riktig sovmorgon i morse. Jag till 9.30 hon till 13.

IMG_7224

I dag har hon och jag varit supereffektiva. Gjort en massa matlådor hon kan ha med sig till jobbet närmaste veckorna. Gått igenom massor av ”viktiga” papper som hon inte vetat om man måste spara eller kan slänga. Jobbigt att bli 18! phu! Tittat på fonder och aktier och hon har startat sitt sparande för framtiden och pension med ISK och placerat i lite blandat. En första liten start i alla fall.

Sen har jag suttit ute och läst klart min bok. Så nu är jag i min favvostatus ”mellan två böcker” så jag kan välja något nytt i morgon. På ljudboksfronten är det också dags att välja ny! Sen har jag ju mina nerladdade sommarpratare att lyssna på. Tur att semestern precis har börjat. Inte roat mig med så många ”måsten” de tar jag efter semestern 🙂 bara kört ett par maskiner tvätt. Gott nog. Är man ledig så är man!!

Nu är det dags att krama kudden och hoppas på att katterna vill komma och sova bredvid. Än är de inte där, de kommer in i rummet och kan lägga sig på sängen bredvid. Men inte komma och gosa. Men de har ju bara bott hos oss sen den 22 Februari. Har hört om adopterade katter att de först efter tre år hoppat upp i knät tex. Så man får skynda långsamt!

IMG_7232.JPG

Men vi sover gärna med huvudena mot varandra!

Ha det bra, nu blir det go´natt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s