Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Då har det rullat igång…..

Lämna en kommentar

Så har man varit igång och jobbat ett par veckor. Men det har nästan känts som semester ändå eftersom skolan och dansen inte kört igång. På jobbet har det också rent organisationsmässigt varit sommarveckor. Lite andra arbetsuppgifter och en mix av kollegor från de andra enheterna. Kul!

Jag, och yngsta dottern som ska börja Laisings Danslinje (på kvällarna efter skoltid), var inne i stan och köpte teknikskor, tights och hårnät till balettklasserna. Hon kommer dansa Balett, Street, Jazz och Modernt. I Modernt kommer hon ha äldsta dottern som lärare. Hon har haft syrran i Street förut men inte i Modernt. Det blir kul!

IMG_8188

En fika ingår såklart i utflykten.

IMG_8186

Hon kommer också fortsätta träna Tävlingshiphop och Five Styles (Battlestilarna; Oldschool, Newschool, Dancehall, Dubstep, R&B) och fortsätta tävla i det.

Vi har också firat hennes 15-årsdag igen, nu med släkten här hemma. Det vart middag, Yakiniku och Misosoppa, efter hennes önskemål och sen glass.

IMG_8193

Men först lite fördrink; Mojito

IMG_8195

IMG_8196

Ena kusinen sov sen över och de badade och mös.

IMG_8181

Jag har varit på lägenhetsvisning med äldsta dottern. Hon och pojkvännen vill så gärna köpa något ihop. Men det är knepigt det där med lån när man pluggar. Men bra att kolla runt på lite lägenheter så man vet vad man vill ha och vilket område man vill bo i när det sen väl är dags och det kan gå i lås.

I veckan tog Mellandottern sitt körkort! Både teori och uppkörning gick fint på första försöket! Grymt, så roligt för henne….så nu är min bil ute och åker lite titt som tätt 🙂

körkort

Bild lånad från nätet

Ena katten har också gjort framsteg. Hon kan nu ligga en stund i knät. Nästa vecka har de bott hos oss ett halvår. Så det har gått framåt. För vissa katthemskatter som kan det ta flera år har jag lärt mig.

IMG_8220

Vi var med dem till Solgläntan där vi adopterat dem ifrån. Vi skulle lämna lite kattleksaker som våra katter inte är intresserade av och som kan komma till glädje för katterna på hemmet i stället. Passade på att få klorna klippta på dem, då den uppgiften inte är alldeles lätt för oss.

IMG_8156

Vädret har ju varit underbart och även om det varit lite svalare så vi har verkligen njutit och njuter ute på terrassen. Badar, läser, gör goda drinkar och god mat.

 

 

                             Ice-coffee de luxe!

 

 

Det har varit så varmt nu flera sena kvällar och jag har suttit ute till inpå natten. Älskar att sitta ute sent. Läst och skrivit på min lilla romanidé och läst på om hur man skriver. Tex Gestaltning etc. Det är jätteroligt och lärorikt. Det kanske aldrig någonsin blir något av det men det är superkul att skriva och kul att lära sig mer om hantverket.

 

 

En annan mycket bra sak är att kantarellerna har kommit till Ica. Älskar dem! Har lagat både Kantarellrisotto och en Kantarell-och Kräftpasta senaste dagarna. Så gott!

 

Ett av recepten finns här ;

https://nouw.com/minmat/pasta-med-kantareller-kraftsstjartar-och-34406707

Idag ska jag tvätta vidare, det är bra torkväder. Fundera över något smarrigt till middag och sen förhoppningsvis få en till utesittarkväll.

Mellandottern är och tränar. Yngsta har åkt med kompis till Centrum för att köpa ny väska och äta lunch. Äldsta sover (tror hon är hemma men är inte säker, haha). Maken är på landet och fixar.

Skön Lördag! Hoppas ni har det också!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s