Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Mycket nytt…

Lämna en kommentar

Den här veckan har jag kört igång med mycket nytt.

I måndags började jag på Artistic Ballroom. Det är de klassiska pardanserna Chacha, Salsa, Jive och Vals, fast man dansar dem i Soloformat. Grymt kul men lite svårt. Eftersom jag missade första lektionen och vår lärare Katja (som vann Let´s Dance nu senast med Jon-Henric) liksom bara körde på utan att gå igenom grundstegen igen, så var det lite tufft att hänga med. Vi körde Chacha och jag har aldrig dansat det och kan inte ens den dansens grundsteg. Men tack och lov för alla år jag dansat annat. Jag har alltid kunnat ta koreografi snabbt så jag hängde med rätt bra ändå får jag säga. Med vissa undantag, haha!

Däremot funkade inte mina skor alls. Hade med mig mina gamla ”heels” men då jag haft dem på klass förut i flera år, äldsta dottern och sen mellandottern använt dem på klackklasser så är de så utslitna att de knapp satt kvar på mina fötter. Fötter som dessutom blivit större.

Så idag införskaffades nya. Supersköna!!

IMG_8598

Var inne i stan med yngsta dottern som senare skulle träffa en kompis (som för övrigt är juniorväldsmästarinna i Artistic Ballroom! Hon kanske kan lära mig lite så jag kan glänsa på mina lektioner 😉 haha ) och äta på Pinchos. Medan de var där gick jag en sväng på stan och åt sen en god ”Pasta Pesto” på La Italiano. Satt där och chillade, åt och läste en bok.

IMG_8595

IMG_8600.JPG

Jag vet att jag är konstig. Men jag älskar att gå på restaurang även om jag är själv, ibland just för att jag är själv. Njöt fulländat av att kunna sitta ute, njuta av god mat, ett glas vin och en god bok, studera folk och skriva scener hämtade från verkligheten till min roman.

Däremot stör jag mig på hur man blir bemött när man går ut själv. Jag har gjort det ganska mycket i mitt liv. Det har aldrig varit ett hinder att jag inte fått sällskap. Alltifrån att äta ute, bara ta ett glas vin eller att gå ut och dansa ensam. Men ofta är det som idag. Jag går in för att bli placerad av hovmästaren. Som naturligtvis frågar hur många vi är och när jag svarar ”det är bara jag” får ett konstigt uttryck i ansiktet och säger typ ”ahaaaa, ok jaaa välkommen då”. Visar fram mig till ett bord med sämsta tänkbara placering. Dvs typ som idag precis vid deras ”desk” där de printar ut notor, lägger nya beställningar etc. Inte heller är de lätta att få kontakt med om man vill beställa något mer, få notan etc. Alla andra går liksom före. Det är inte mig de kommer till i första taget med menyn för efterrätt etc. Man måste tjoa rätt högt själv. Trist tycker jag!!

Nyhet nummer två är att jag börjat på Soma Move. En form av träning på yogamatta med flow och kroppen som motstånd (svårt att förklara, men googla det ni som undrar). Det var skönt. Men jag blir lite deppig när jag märker att jag inte klarar av allt. Att denna cancerresa jag gjort, fortfarande sätter såna spår att man är så långt från sitt forna jag man bara kan vara. Det är tungt. Men jag ska bita ihop och göra detta denna termin. Annars blir det ju aldrig bättre!! Men jag ska erkänna att jag grät efter klassen när läraren kom och frågade hur det kändes. Jag sa som det var, att det kändes skit, men att det var en bra och rolig klass. Men oerhört tungt och tråkigt att kroppen nu fungerar som den gör. Men hon var grym, stöttande och erbjöd lösningar. Så det kan bara bli till det bättre.

IMG_8517

Tredje nyheten denna vecka är en Vinkurs med Munskänkarna (där jag är medlem och går på vinprovningar då och då). Detta är en kurs på tre tillfällen á 2,5 h där man lär sig mer om viner och vinprovning. Det var såååå spännande, kul och trevligt. Sen kan man bygga på med fler steg. Kanske jag slutar som Somelier 😉 Man vet aldrig. Tänk vad drömmigt att få jobba med mat och vin…

IMG_8540

Denna vecka har yngsta dottern haft praktik. Var och hämtade henne i går och passade på att smygfota gulligaste praktikanten (så nu blir jag väl hängd). Hon har praktiserat på Coop, där också äldsta dottern extrajobbar (men hon har fixat praktikplatsen själv). Stolt mamma, som vanligt när mina barn får fina omdömen, vilket de alltid får!

 

Apropå drömmigt med mat…haha. I går hade jag världens plan. Att göra en god pumpasoppa med bacon och kantareller och ta fina bilder, göra ett nytt blogginlägg på min matblogg  https://nouw.com/minmat  men det sket sig rejält kan man säga. Det SER ju rätt gott ut men näää! Jag och yngsta dottern åt upp. Mellandottern åt up kantarellerna, brödet och tog två piggelin. Äldsta dottern stekte på lite Felix Pytt i panna. Ingen hit alltså.

IMG_8573

Ja just det. Mellandottern har haft tävling också. De slutade på en Silverplats. Grymt och skitbra dansat, men segt då det krävdes en förstaplats för att få prick, vilket är det som betyder mer än pokal då det krävs för uppflyttning till nästa klass.

IMG_8443

Katterna gör lite framsteg också. De har nu bott hos oss ett halvår. Nu kommer de in till mig och lägger sig i fotändan på sängen. Det är stort! Sånt kan ta flera år för adopterade katter.

IMG_8555

Ha en fortsatt skön helg!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s