Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Den här dagen…..

Lämna en kommentar

Det är någonting märkligt och känslomässigt tufft med att den här dagen närmar sig. Dagen då äldsta dottern ska flytta hemifrån. Första barnet att flytta ut…om dryga veckan så!

Vad hände med den där lilla tjejen som sa; ”Jag ska aldrig flytta ifrån er mamma”.

Livet hände. Det som ska hända. Hon växte och blev stor. Längtan att vilja flytta till något eget. Att gå vidare i ett vuxet liv. Forma sin tillvaro själv och leva det liv hon önskar. Bli sambo.

Såklart att det ska vara så. Men det känns ju i mammahjärtat i alla fall. Kommer att sakna henne så mycket här hemma, samtidigt som jag ser framemot att få hälsa på hemma hos henne.

Vi omformar familjen hemma. Vi blir fyra i stället för fem. Byter rum och gör om lite i ordningen. Blir lite som nystart för oss också.

Det är precis så som det ska vara men tårarna kommer ändå. Det känns inte lättare för det. Nä det känns riktigt jobbigt faktiskt.

Även om jag förstår henne så väl, vet att det är naturens gång, vill henne allt gott, tycker hon flyttar i hop med världens bästa kille,verkligen gratulerar henne att få flytta in i en fin lägenhet att inreda etc etc. Så är det med en klump i magen, en sorg i hjärtat och tårar i ögonen jag försöker hantera denna känsla.

Hon har ju varit nära mig sen hon var ett litet frö i min mage. Nu lämnar hon oss definitivt. Inte bara för att sova borta några nätter och sen vara tillbaka här. Nej hon flyttar för gott. Nu flyttar hon ju inte så långt bort och vi kommer att kunna ses så ofta vi vill. Men det här är ändå en annan känsla än när hon är borta några dagar. Såsom det varit hittills.

Jag kommer att sakna det där spontana deltagandet i hennes liv. Som t ex, när hon kommer hem från dansen och glatt visar en ny koreografi i köket och som till slut får hela familjen att dansa. Eller kommer hem från jobbet på Coop och berättar om hur det varit. Roliga saker som hänt där med knäppa kunder. När hon berättar om skolan och utbildningen hon går. Berättar om sina vänner och vad de gör ihop. Så som det berättas i en familj när man sammanstrålar hemma. Spontant om det som rör en just då.

Jag kommer att sakna känslan av att ha henne här hemma. Även om hon är på rummet med dörren stängd, men liksom den där härliga känslan av att hon är här. Hon är så go och glad och lätt att komma överens med. Vi har inte haft speciellt många konflikter. De kan man nog räkna på ena handens fingrar. Ja fan, vad jag kommer att sakna henne. (Det hade jag såklart gjort med konflikter också).

Men det kommer att gå över. Man vänjer sig och gillar läget. Ser det positiva. Jag längtar massor efter att få komma och hälsa på. Bli bjuden på middag och mysa hos henne och hennes sambo. Se henne växa, få skapa något eget. Få känna den härliga känslan att få något eget, börja nästa kapitel i livet.

Syrrorna är taggade på att hälsa på henne, kanske sova över och liksom umgås på ett annat sätt.

….och vi finns ju här om hon behöver oss. Hon/de är ju alltid välkomna hit hem, oavsett vad.

Sen blir det ju mindre tvätt och en mixerstav flyttar med, så jag får plats med min nya…ja ni ser inte bara hemskt  😉

Jag älskar dig hjärtat, mer än du någonsin kan förstå. Lycka till nu med allt det nya. Är så glad för din skull och du vet var jag finns…alltid!

IMG_9380

Utsikt från lägenheten. Man ser till Globen, Kaknästornet mm, en riktig ”Stockholm skyline”! Fönster åt tre håll på 9:e våningen! Här kommer mamma hänga 🙂

IMG_9381

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s