Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Bokshopping på Printz Publishing och Julbord på Gamla Riksarkivet….en så mysig kväll!

Lämna en kommentar

Oj nu var det så länge sen jag bloggade så jag blivit utslängd och behövde logga in igen. Jag förstår inte var all tid tar vägen. Varför man inte hinner göra allt det man vill. Läsa, blogga, skriva på en bok, laga nya goda maträtter, hitta på recept, dansa, vara med familjen, se allt man vill följa på TV mm mm ja helt enkelt göra allt man vill.

I bästa fall hinner man göra en middag, vara lite med familjen, spela wordfeud, se en snutt av ett program och läsa ett par sidor innan man slocknar för kvällen runt 23. För efter jobbet har man handlat, tvättat, kanske skjutsat eller hämtat någon så det blir inte många minuter över.

I går var jag i alla fall ute på roligheter efter jobbet. Jag och min jobbarkompis åkte in till Gamla Stan och gick upp på Printz Publishings Julmarknad. Jag har varit där på mingel förut när Anna Davidsson släppte sin ”Liten tvåa med Potential” och det är så mysigt. Det ligger i en liten lägenhet och där är fullt med böcker och man får handla till fina priser.

Så vi kom dit och fick ”Årets Glöggdrink” Drygt en tredjedel av årets glögg och sen nästan två tredjedelar prosecco. Supergott!!

IMG_9935IMG_9936IMG_9934

Printz Publishing ger ut Feegoodböcker. Såna gillar jag! Med hem kom tre fina böcker. Två nysläppta och en liten pocket som är lite äldre.

IMG_9987

Sedan gick vi till en mysig restaurang och pratade lite över ett glas vin. Vi hade lite tid över innan vi skulle vidare till  Gamla Riksarkivet och äta Julbord med övriga kollegor.

Det blev en jättegod och mysig kväll. Det var väldigt fina lokaler och massa god mat. Mycket sill. Sill är inte min favorit dock, så någon sådan åt jag inte. Men väl massa goda laxar, skinka och tunna köttskivor av lika slag. Köttbullar och Jansson också såklart.

IMG_9982IMG_9985

IMG_9984

Som efterrätt fanns ett helt rum med godsaker. Men varken godis eller ost är ju riktigt min grej heller så jag tog en liten Crème Brûlèe, det räckte bra för mig.

Det enda som var lite tråkigt var at det var så bullrigt. Vi brukar kunna prata allihopa eftersom vi bara är 13 st. Men det gick inte att höra vad någon, som inte satt precis bredvid eller mitt emot, sa. Det är ju lite synd. Men det blir ju lätt så i stora lokaler.

Det var ändå en mysig, fin och god kväll.

I dag ska jag handla lite. Åka och titta på äldsta dotterns dansklasser, där hon är lärare och i en av dem dansar också yngsta dottern. Det är ”påtittarvecka” på dansskolan.

Sen ska vi laga något gott och fira att mellandottern fått nytt extrajobb på ”Granit” och i och med det sagt upp sig på Ica.

Maken är i Dalarna och pysslar om huset där och ska hämta hem ett par specialbeställda träskivor som han ska göra ett matbord av till äldsta dottern och hennes sambo. Det kommer nog bli grymt snyggt.

Honom kan vi ju också fira när vi håller på 😉  då han började på ett nytt arbete i Måndags. Teknikchef på HBO Nordic. Kul för honom. Det blir en hel del resor till Budapest. Hoppas jag kan åka med någon gång. Har aldrig varit där. Ser fint ut på bilder i alla fall. Men det är inte favoriten hos vissa av mina kollegor har jag förstått. När de var där vart de bl a rånade 😦

Hoppas ni alla får en skön helg!

IMG_9890

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s