Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Japp…då har vi dragit igång 2019!!

Lämna en kommentar

Har nu landat framför datorn efter att ha skjutsat yngsta dottern hem till äldsta dottern. Hon ska sova över hos syrran och mysa, plugga, spela tv-spel och rita/teckna ihop. De är duktiga på att rita och sånt båda två och har det som intresse. De kan typ prata pennor hur länge som helst, haha!

Sen skulle de laga mat ihop.

img_0531

Utsikt från hennes arbetsrum

Bjöd äldsta dottern på lunch i går. Vi var på Phils Burger. Jag tog en tryffelburgare som var mycket god. Mysigt att få sitta och prata och träffa henne en stund. Sen gick vi lite i affärer. När yngsta dottern slutat skolan kom hon också och vi köpte fikabröd och gick hem till äldsta dottern och fikade. Det var också då det vart bestämt med översovningen.

img_0526

Gött med Nespresso och Chokladbiskvi

Hemma sen i går kväll, var det bara yngsta dottern och jag. Mellandottern skulle ut och festa och maken är på landet.

img_0535

Maken skickade denna bild. Lite mer snö på landet än här hemma.

Vi åt gott. Kalasade på Lövbiff, Pommes och Bea. Klassiker 🙂  Åt framför TV:n och såg ”Talang”.

I kväll blir det bara jag och Mellandottern, så det blir vegomiddag. En Zucchini- och svamprätt. Jag tänker ugnsbaka en bit Torskrygg till mig, som jag tror kommer passa ihop med det.  Är så sugen på en bit fisk. Sen vill jag se ”Stjärnorna på Slottet”. Hoppas hon vill göra mig sällskap.

I veckan var jag och gjorde en bentäthetsmätning. Min medicin mot Bröstcanceråterfall ger ofta benskörhet så det ska kollas en gång om året, och nu var det dags. Var tidig som vanligt, så jag tog en fika innan.

img_0514

Man märker att mycket har flyttat till Nya KS. Det var helt tomt där uppe vid röntgen. Ingen reception, bara jag som väntade och det kändes spöklikt!

Nu väntan på svar…..

Jag har kommit igång bra med mina ”Friskispass”. Gick tre gånger förra veckan, och har några på G kommande vecka (man får bara boka sig en vecka innan i taget).

img_0477

Mitt favoritpass är Flex Soft. Så skönt. Tyvärr är det på Måndagar och då jag kommer att fortsätta dansa ”Artistic Ballroom” så krockar det. Jag får passa på nu innan dansen börjar. Men ibland lägger de in såna pass andra dagar, så jag får hoppas jag får plats då. Annars blir det gympan och danspassen de har på Friskis.

Missar dock första Art. Ballroomklassen. Då ska jag på vinprovning. Då är det provning ”Pacific Nordwest”, med viner från Okanagan Valley, Canada och Washington State, USA.

Jag ju med i ”Munskänkarna” och man styr ju inte över provningsdatumen. Så ibland krockar det.

Hoppas de snart kör igång Steg-1 utbildningen. Jag har gått Introduktionskursen och vill gärna fortsätta. Jag har också anmält mig till en vinkurs som finns på nätet. Tänker att jag kan ha nytta av det då jag har så dåligt minne och svårt med inlärning (sviter från cytostatikabehandlingen, den dödade inte bara cancerceller utan tog friska celler och minnesceller också. Mer regel än undantag!) Så om jag ska klara Munskänkarnas utbildning med prov etc så kan det ju vara bra att ha tjuvstartat på annat sätt 😉

Jag har tänkt mig att jag ska lära mig mer om vin, skriva mer, läsa mer, resa mer detta år. Jag är på gång med de planerna. Jag har anmält mig till en 1-dags skrivkurs i Mars. Samt till Feelgood-festivalen med föreläsningar och skrivkurs i Mariefred i Augusti.

Jag och yngsta dottern planerar vår resa. Det är ju hennes tur att få åka med mig en vecka, precis som de andra gjort när de slutat 9:an. De andra två valde London. Men yngsta dottern vill bo lyxigt i Krakow! Vi får se vad vi hittar inom ramen för vad det får kosta. Det ska ju vara lika!

Jag vill åka till Good-Food Festivalen i Dubrovnik i höst. Så jag har säkrat upp och bokat hotell de datumen. Tänkte ta mina pengar jag fick av mamma och pappa till en resa, i 50-års present. Får se om jag får med mig någon eller om jag åker själv. Jag vill både och. Det är kul att vara två, men jag skulle också gärna åka helt ensam. Vi får se hur det blir, om det blir!

Det är lätt att vilja saker, att önska. Men en annan sak att verkligen göra dem. Jag ska verkligen försöka att göra det jag vill och önskar göra. I alla fall bli bättre på det.

Jag vill läsa fler böcker. Det är dock ett litet problem att tiden inte riktigt räcker till. Läsa när jag lägger mig går inte, då somnar jag efter en sida. Jag slutar 17 på jobbet. Sen träna, handla, laga mat, följa TV-serier, jobba med andra åtaganden jag har. Sen vilja blogga, skriva mm….och inte komma i säng alltför sent. Det går liksom inte i hop. Men jag jobbar på det. Försöker avsätta tid för de olika sakerna på olika tider olika dagar. Det SKA gå. Så himla mycket är det ju ändå inte!

En tråkig sak som hänt är att min biologiska pappa, som jag träffar ibland när jag är i Dalarna, har fått Alzheimers. Än så länge bor han hemma och klarar sig men det kan ju gå fort. Jag bor ju här i Stockholm och brorsan har nyss flyttat hit, så frågan är om man kan hitta boende här när det blir dags för ett demensboende. Jag vet inte hur sånt fungerar mellan olika landsting. Jag känner inte honom så väl, då jag inte växt upp med honom som pappa. Så jag vet inte riktigt hur jag ska ta upp såna saker med honom. Men vi måste ju ordna fullmakter etc medan han är något sånär ”klar”. Men jag vet inte riktigt var vi ska börja. Brorsan känner ju honom mycket bättre, så vi får hjälpas åt.

Vi avslutade 2018 och skålade in 2019 på landet. Med makens syster och hennes man. Yngsta dottern var också med. Vi åt gott, spelade spel och hade det trevligt.

 

         Förrätter

Nästa vecka ska vi åka och vaccinera katterna. Den 22 Februari har vi haft dem i ett år. Jäklar vad fort det går.

Stina äter upp Doris mat. Doris ger upp och viker sig när Stina kommer så hon blir utan. Vi försöker ge henne på annan plats. Men Stina kommer rännande och då struntar Doris i det. Vi kommer att få bastning på Stinas vikt tror jag!

  Doris och Stina

Önskar er alla en skön Lördagskväll!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s