Majvors´

Det goda i livet, dvs familj, resor, mat, vin, skrivande, musik, dans, böcker, vänner och mycket mer! Sen också en del om den där jäkla bröstcancern!

Här ordnas det sista och jag njuter av att bara vara….

1 kommentar

Så härligt….granen lyser…julmusiken är på….det är dan före dan och bara lite småpyssel återstår. Ett par paket till ska få papper om sig och ett par saker till ska fixas. Efter middagen ska skinkan griljeras och sen provsmakas framför uppesittarkväll.  Jag myser lite vid datorn. Tjejerna har just bakat pepparkakor och pepparkakshus. Nu sitter äldsta dottern och maken och spelar ihop. Hon på elpianot och han på bas. Så duktiga. Självlärda på det där…..skulle jag aldrig fixa.

I helgen som var, var vi uppe i vårt andra hus. Julmyste där också. I en kombination med fortsatt renovering. Har målat klart ett rum och slitit bort plastmatta för att komma åt trägolvet. Äldsta dottern var inte med upp. Hon var i Visby med kompisar och roade sig. Åt på restaurang, gick på julmarknad och bara levde livet så där som man ska när man är 17 år.

Åt en jättegod middag på Lördagskvällen. Bjöd vår ”avloppsgrävarhjälp” (dvs min biologiska pappa som bor där uppe) på mat och gav julklapp som tack för all hjälp. Till förrätt ett rostat bröd med en röra på lax, räkor, créme faiche och pepparrotsgrädde. Som varmrätt lövbiff fylld med dijonsenap och västerbottenost och som sen fått puttra i grädde, kalvfond och soja. Panacotta till efterrätt.

026

En lugn och skön Fjärde Adventsfrukost intogs innan vi satte fart igen!

027

Det hade kommit lite snö under natten och Lillfia gjorde sitt bästa för att nöta på stjärtlapparna 🙂

033

 

034    035

Det var min tur att öppna mellandotterns paketkalender, så fina saker som kommer njutas av!

025

Åkte hem i går…ville inte lämna vårt mysiga hus….

001

I dag har tjejerna som sagt gått lös på Pepparkaksdegen.

011

 

Jättefint vart det!

Ska nu fortsätta med mitt dan-före-dan-stök och önskar er alla en riktigt God Jul!

 

En tanke på “Här ordnas det sista och jag njuter av att bara vara….

  1. Vilka underbara bilder alldeles som vanligt! *ler* Här har Janson precis åkt in i ugnen och vi lyssnar på Bublés julskiva medan vi rullar köttbullarna! Underbart! Annars är allt klart och vi har inte stressat något alls i år heller.

    Nu önskar jag dig och din fina familj en fantastiskt fin jul och ett underbart 2015. ❤

    Gilla

Lämna en kommentar